logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: The Darkest Minds


Enige tijd geleden werden we door Karakter Uitgevers verrast met een spannende trilogie: The Darkest Minds. Pageturners, stuk voor stuk, waarbij het wachten was op het moment dat de boeken verfilmd zouden worden. Dat moment kwam sneller dan verwacht, met The Darkest Minds als resultaat.

Bijzondere tieners

In The Darkest Minds gaat het om een bijzondere plaag, die twaalfjarige kinderen treft. De kinderen vallen ofwel dood neer, of ze krijgen ineens bijzondere krachten. Krachten die vrij eenvoudig in te delen zijn in een vijftal categorieën, van telekinese tot een verhoogde intelligentie, maar ook de mogelijkheid om gedachten te beïnvloeden of zelfs vuur te spuwen! Machtige gaven, die je liever niet zo maar hebt rondlopen. Dus wat doet de regering? Ze sluiten al die kinderen bij elkaar op in kampen, waar ze niet met elkaar mogen praten en streng bewaakt worden door wrede gevangenisbewaarders.

Rebelse tieners

Je zou haast denken waarom niemand van die kinderen in opstand komt, maar dat blijkt nog niet zo eenvoudig. Zelfs de groep intelligente tieners, waar het meisje Ruby bij hoort, doet niet veel meer dan schoenen poetsen. Zonde van zo’n talent, natuurlijk, want ondertussen tasten de geleerden in het duister over het hoe en waarom van deze aandoening. Er zijn inmiddels ook een paar groeperingen ontstaan die zich afzetten tegen het beleid van de regering. Een daarvan helpt kinderen te ontsnappen, waaronder Ruby. Het brengt haar echter van de regen in de drup, ze weet niet wie ze kan vertrouwen. Tot ze bij een groepje kinderen uitkomt, die haar argwanend toelaten maar al snel een hechte vriendschap vormen.


Recensie over The Darkest Minds

Als het gaat om boekverfilmingen, wordt de plank nog wel eens misgeslagen. Wat dat betreft heeft de film The Darkest Minds het wel heel netjes gedaan. Soms worden er wat binnenbochtjes genomen en mist er een beetje van de suspense uit het boek, maar over het algemeen is het young-adultboek The Darkest Minds goed verwoord in beeld. De special effects zijn netjes uitgewerkt, subtiel genoeg om niet al te opzichtig te zijn.

Score: 7


Informatie

Titel: The Darkest Minds
Uitgever: Twentieth Century Fox
Tijdsduur: 98 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.