logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Superjuffie

Een paar jaar geleden schreef Janneke Schotveld haar eerste boek over een nieuwbakken juf, die heel wat avonturen beleefde voor de klas. Ze is niet alleen een beetje chaotisch en regelmatig te laat (tot grote ergernis van de bazige directeur Snor, die zijn naam eer aandoet). Ook omdat ze in het huis van haar verdwenen tante Frederique mag wonen, waar de meest bijzondere dingen gebeuren. Superjuffie heeft echter nog wel wat meer waar ze aan moet wennen.

Familezaken

Net als haar tante Frederique is juf Josje namelijk helemaal gek op dieren. Ze is begaan met hun lot en wil niets liever dan goed voor ze zorgen. Zeker wanneer ze in nood zijn. Tijdens het opruimen van het stoffie huisje (het staat al een flinke tijd leeg, haar tante is verdwenen toen ze op expeditie ging naar een ver land) ontdekt Josje een geheime ruimte, waar wat Afrikaanse spullen in staan. Zo ook een bizar masker, dat ze per ongeluk laat vallen. Het masker breekt en omhult haar in een groene rook. Vanaf dat moment moet Josje reageren op de noodroep van dieren. Dan snakt ze naar een krijgtje. Als ze daar namelijk een hap van neemt… verandert ze in een superheld in een groen pakje: Superjuffie!

Superheld voor de klas

Dat laatste zorgt natuurlijk voor de nodige problemen. Als juf kun je immers niet zo maar weglopen om dieren te hulp te schieten. Ook directeur Snor valt op dat Josje regelmatig de klas verlaat. Meestal wordt ze daarbij geholpen door de kinderen in de klas, die inmiddels doorhebben dat ze een heel speciale juf hebben, maar regelmatig ook door de congierge, die een oogje op haar heeft. Josje moet echter ook nog haar krachten ontdekken en onder de knie krijgen – en dat zorgt voor leuke momenten.

Spannend avontuur

Centraal in de film Superjuffie staat de ontvoering van een kleine tijger uit de dierentuin. Josje wil dolgraag helpen, maar helaas blijkt het diertje stevig verdoofd te zijn. Het kan Josje dus niet roepen, waardoor zij weer niet kan veranderen in Superjuffie. Het lastigste element is echter dat het nog niet duidelijk is wie er achter de ontvoering van het tijgertje zit, en waarom die persoon het tijgertje heeft gepakt.

Ga direct naar Superjuffie op BOL.com.


Recensie over Superjuffie

De film Superjuffie is een mooie verfilming van het gelijknamige boek. Josje speelt de rol van een onervaren juf vol overgave, Hakim zet een goede verliefde congierge neer en de kinderen doen hun best om ook hun rollen goed te spelen, hoewel de acteerprestaties het bij hen niet altijd even goed uit de verf komt. Het is een spannend en onderhoudend verhaal, dat nieuwsgierig maakt naar de volgende avonturen van deze bijzondere juf.

Score: 8


Films koop je online bij:

Informatie

Titel: Superjuffie
Uitgever: Entertainment One
Tijdsduur: 86 minuten
Genre: familiefilm.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouder

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.