logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Star Trek Discovery, seizoen 1

star trek discovery seizoen 1 dvdStar Trek is misschien wel een van de meest invloedrijke series ooit gemaakt. Heel veel futuristische high tech snufjes uit de eerste series zijn inmiddels werkelijkheid geworden. De vraag is of ze op de serie geinspireerd waren of dat het een logische ontwikkeling was? Niemand zal het kunnen zeggen. Maar dat niet alleen: ook serietechnisch zit Star Trek bijzonder goed in elkaar. Iedere serie weer boeit een nieuwe generatie kijkers. Wij begonnen dan ook vol overgave aan Star Trek: Discovery, seizoen 1. Hierop staan de eerste 15 afleveringen van deze nieuwe serie in het StarFleet universum.

Nieuw schip

Het verhaal begint met een klein opstapje, wanneer we kennismaken met Eerste Officier Michael Burnham. Zij vliegt mee op het Starfleet-schip Shenzhou, waarbij ze per ongeluk in aanraking komen met een heel oud Klingon-schip. Dat ontdekken ze tenminste wanneer Michael Burnham op onderzoek uitgaat, er is namelijk lange tijd niets meer vernomen van dit territoriale ras. Helaas staan de Klingon op het punt om hun troepen bijeen te roepen voor een nieuwe veroveringsgolf, met het schip Shenzhou direct voor hun kanonnen… na een felle strijd tussen de Klingon en Starfleet zijn er niet veel overlevenden, maar Burnham is er wel eentje van. Voor het gevecht negeerde ze echter een bevel, waardoor aangenomen wordt dat zij de aanstichtster was van het hele geweld. Een levenslange gevangenisstraf hangt haar boven het hoofd…

USS Discovery

Maar in Star Trek: Discovery, seizoen 1, verdwijnt de bevallige Burnham niet in het gevang. Nee, ze wordt opgenomen op de USS Discovery, onder leiding van kapitein Lorca. Daar ontmoet ze een nieuwe crew en gaat ze samen met hen op onderzoek door het universum, op zoek naar nieuwe gebieden en informatie.

Oude bekenden

Star Trek: Discovery, seizoen 1, speelt zich af voordat de originele serie van Star Trek zich afspeelt. En nee, ik raad je niet aan om die serie na deze serie te kijken. Hoewel het verhaal netjes doorloopt zul je toch wel zien dat de gebruikte visuele effecten destijds niet veel meer waren dan wat geknutsel en plakwerk! Maar het geeft ook aan dat er veel ruimte is voor oude bekenden. Zo komen de Klingon veel naar voren, uiteraard, in deze serie. De strijd wordt aangewakkerd. Maar er zijn meer oude bekenden die hun opwachting maken, zoals een jonge Vulcan Spock en zijn leermeester (nou ja, vooral de leermeester, die ook de zorg voor een jonge wees Michael op zich heeft genomen). Daarnaast komen er een aantal bekende volkeren terug, die in de eerste serie ook veel voorkwam.

Ga direct naar Star Trek: Discovery, seizoen 1 op BOL.com.


Recensie over Star Trek Discovery, seizoen 1

CooleSuggesties topper

Star Trek: Discovery, seizoen 1, is een feest voor Star Trek fans. Het bijzondere aan alle Star Trek films is wel dat ze helemaal aansluiten op de tijdgeest van dat moment. En dus zijn de kostuums van de Star Fleet lekker modern en net zo strak, hebben ze een beetje weg van de oude serie, maar zijn sommige volkeren, zoals de Klingons, ook flink onderhanden genomen. Het verhaal loopt heerlijk door alle afleveringen heen. Zoals je gewend bent van Star Trek heb je te maken met een unieke club personages die allen een uitgewerkt karakter hebben. Leuk detail: dit is de enige Star Trek serie EVER die niet vanuit de kapitein is geschreven, maar vanuit de Eerste Officier!

Score: 9


Informatie

Titel: Star Trek: Discovery, seizoen 1
Uitgever: Universal Pictures
Tijdsduur: 900 minuten
Genre: sci-fi.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.