logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Smallfoot


Wij, mensen, zijn verzot op mysterieuze verhalen en fenomenen. Als er iets vreemds wordt gezien, duiken we er het liefst met zijn allen bovenop. Denk aan onbekende dingen die door de lucht zweven of rare wezens die we denken te zien. Maar dat is bij andere dieren net zo! In Smallfoot ontdek je bijvoorbeeld dat bigfoots, je weet wel: die grote harige wezens die hoog in de bergen zouden leven, maar niemand ooit in het echt heeft gezien, ontzettend bang zijn van die grote onbekende schepsels: mensen. Of beter gezegd: smallfoot.

Nieuwe Steve Irwin / Freek Vonk

In Smallfoot kijk je mee over de schouders van een heel fanatieke televisiester, Percy. Hij houdt van de natuur en al zijn schoonheid, maar is door alle aandacht van de media toch een beetje doorgeslagen naar ‘ik wil gewoon een mega-ster zijn’. Deels omdat de aandacht voor de natuur wat verslapt is door de jaren heen. Er moet iets nieuws komen! En dat is er, zeker wanneer hij op zoek is naar een bijzonder diertje in de hoge bergen. Daar staat hij namelijk oog in oog met een echte bigfoot…

Jonge ontdekkingsreiziger

Het verhaal wordt echter ook bekeken vanaf de andere kant. Daar leer je Migo kennen, een jonge bigfoot die in een bijzondere wereld leeft, hoog in de bergen. Ze doen iedere dag hun vaste dingen, maar Migo denkt dat er neer is dan alleen hun bergtop. Wat is er onder de wolkenlaag? Wanneer hij uiteindelijk de stoute schoenen aantrekt, staat hij oog in oog met hun grootste vijand: een smallfoot. Hij besluit de smallfoot mee te nemen naar hun dorp, om te bewijzen dat ze echt bestaan.

Tweestrijd

Daar ontstaat een spannend wereldje, want iedereen blijkt heel andere bedoelingen te hebben met het geheim van de smallfoot / bigfoot. Zoals dat gaat met geheimen, kunnen ze veel ellende veroorzaken wanneer ze naar buiten gebracht worden. Zo gaat het natuurlijk ook bij de geheimen van Migo en Percy, maar er blijken nog meer mensen te zijn met diepe en gevaarlijke geheimen. Die komen allemaal naar boven. De vraag is: kunnen ze er voor zorgen dat de problemen niet te ver uit de hand lopen?

Benieuwd wie de Nederlandse stemmen van Smallfoot hebben ingesproken?

Ga direct naar Smallfoot op BOL.com.


Recensie over Smallfoot

CooleSuggesties topper

Smallfoot heeft de bekende legende van de Verschrikkelijke Sneeuwman of Yeti omgebogen naar een vertederend, grappig en muzikaal spektakel. De film is geweldig gemaakt en heeft een paar verschillende lagen, waardoor het leuk is voor owel jong als oud. Dankzij de Nederlandse stemmencast komt de film ook in het Nederlands gesproken goed tot zijn recht. Voor natuurliefhebbers, fans van mysteries, muziek, vriendschap, een vleugje liefde en heel veel grote, harige vrienden om kennis mee te maken.

Score: 9


Informatie

Titel: Smallfoot
Uitgever: Warner Bros
Tijdsduur: 92 minuten
Genre: animatie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.