logo-liggend-wit-donkerblauw

Film recensie: Show dogs, Entertainment One


In de vrolijke en tegelijk super-chagrijnige familiefilm Show Dogs krijg je te maken met een spannend avontuur. Er is namelijk een babypanda gestolen uit China en staat op het punt om verhandeld te worden door een gemene dierenhandelaar aan de hoogste bieder. Op het moment dat de panda verscheept zou worden, botsen de belangen van de stoere politiehond Max en de geheim agent Frank behoorlijk met elkaar. Allebei hebben ze afzonderlijk aan deze zaak gewerkt, en op dit moment willen ze ook allebei met de eer strijken. Dat kan natuurlijk niet – en dus ontsnapt de smokkelaar met de panda. Het oordeel van de politiechef? Ze moeten samenwerken. De panda zal namelijk verkocht worden tijdens een grote hondenshow. Frank moet met Max naar deze dog show om de misdaad op te helderen!

Stoere show

En dus gaan de cynische Max en Frank op pad om de show te stelen tijdens de grote hondenshow. Bieden hebben er niet heel veel zin in – zo’n zoetsappige show is echt niks voor hen, denken ze. Je zou op dit vlak denken dat het een beetje Miss Congeniality is voor kinderen – een stoere agent moet mooi en lief gaan lopen doen. Kunnen ze dat wel, zijn ze opgewassen tegen dit grote lieve gevaar? Maar hé – alles om die babypanda te redden!

Vriendelijk mopperen

En dus lopen ze elkaar mopperend voor de voeten – hoewel ze elkaar helemaal niet kunnen verstaan. Tijdens de show maken ze gelukkig een aantal goede vrienden, die bovendien bekend zijn met het fenomeen Dog Show. Dankzij die hulp, tips en adviezen weten ze akelig hoog te komen in de lijsten van de show en maken ze zelfs kans op de hoofdprijs. Maar of ze daar nu zo blij mee zijn, valt te bezien. Of hebben beide heren de smaak te pakken? Dankzij hun stoere praatjes en ontwapenende nonchalance maken ze in ieder geval indruk op de pers én op de jury!

Ga direct naar Show Dogs op BOL.com.


Recensie over Show Dogs

Films met pratende dieren, die zijn we al een tijdje niet meer tegengekomen. Als je even globaal kijkt, zie je Cats And Dogs gemixt met Miss Congeniality, wat zo’n beetje een succes garandeert. Het verhaal is grappig, maar niet heel erg origineel, wat ook opgaat voor de grappen en grollen in de film. Voor volwassenen, althans. Kinderen zullen de situaties nog niet vaak hebben gezien en er dan ook smakelijk om kunnen lachen – en dat is precies waar deze film om gemaakt is. Het cynisme en de sarcasme vormen humor voor de jonge fijnproevers, de onderbroekenlol hoort bij een kinderfilm als deze.

Score: 7


Informatie

Titel: Show Dogs
Uitgever: Entertainment One
Tijdsduur: 93 minuten
Genre: komedie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. […] – Donna Vrijhof (Natasha Lyonne (“Show Dogs”, “Ballmastrz […]


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.