logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Shooter, seizoen 1


Bob Lee Swagger is een ex-shooter uit het leger. Een sniper, noemen sommigen zo’n gast ook wel. Scherpschutter eerste klas. Zo’n gast die je niet eens ziet, maar urenlang geduldig wacht tot zijn doelwit voor het vizier kruipt. Na een paar keer uitgezonden te zijn geweest naar het Midden-Oosten is hij gepensioneerd, omdat hij tijdens een missie in zijn heup is geschoten. Dan houdt het wel even op! En nu woont hij lekker afgelegen in de bossen, waar hij optreed tegen stropers en jagers.

Herhaling

Tot hij wordt benaderd door één van zijn kameraden uit het leger, met wie hij een aantal missies heeft uitgevoerd. Deze man, Isaac Johnsson, werkt inmiddels voor de geheime dienst en heeft opdracht gekregen van de president om te zorgen voor extra bescherming. Er zou namelijk sprake zijn dat een beruchte Russische sluipschutter op jacht is om de president een kopje kleiner te maken. Of hem in ieder geval te voorzien van een extra gaatje. En wie kan die man beter inschatten dan Bob Lee? Onze shooter gaat in seizoen 1 vol overgave op pad om deze schurk bij de kladden te vatten. Helaas wordt hij er ingeluisd en krijgt hij de moord in de schoenen geschoven. De moord op de president van Oekraïne, wel te verstaan, en niet die van Amerika.

Gevangenis en wraak

Wanneer hij in de gevangenis beland, merkt hij dat hij heel wat vijanden heeft. Hij moet zijn plekje weten te bemachtigen. Gelukkig heeft hij een soort beschermheer binnen de muren. Een oude Russische maffiabaas denkt dat Bob Lee de Oekraïense president heeft neergeschoten en wil hem daar voor belonen door hem te helpen. Zo krijgt Bob Lee wat hulp – en die kan hij had gebruiken. Buiten de muren is het een echte whodunnit, waarbij de verschillende geheime diensten proberen uit te vogelen wat er nu precies gebeurd is, terwijl de personen die hem er proberen in te luizen hem proberen te vermoorden en meer ongein ten laste proberen te leggen. En Bob? Die is inmiddels ontsnapt en doet wat hij het beste kan: jagen.

Conclusie over Shooter, seizoen 1

Het eerste seizoen van Shooter gaat al lekker van start. De complotten worden breed uitgelegd, maar ook meteen ontkracht en verantwoord. Wat dat betreft is er weinig mysterieus aan deze serie. Het is eerde reen race tegen de klok en een omgekeerd kat-en-muisspel. Wie krijgt wie het eerste te pakken, en op welke manier? Vallen worden neergelegd, plannetjes gesmeed. Soms met een verrassende wending, maar niet altijd. Het is een gedegen stoere-mannen-actieserie met veel geweren, kogels en wat explosieven hier en daar.

Door: CooleSuggesties
Score: Shooter, seizoen 1 krijgt 7 van de 10 punten.

Informatie

Shooter – seizoen 1, Universal Pictures
Actie.
Leeftijd: vanaf 16 jaar.

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.