Film recensie: Searching

Door alle technologische ontwikkelingen is het vaak makkelijk om je heel veilig te voelen. In het gros van de gevallen is dat ook helemaal niet verkeerd om dat gevoel van veiligheid te kennen, maar wat als je niets hebt aan die techniek? Dat ondervind vader David Kim, als zijn dochter na een studie-avond niet thuis is gekomen. Een telefoontje naar een oude vriend leert dat ze mee is op een weekend naar de bergen, maar als ook dat niet zo blijkt te zijn, gaan direct de alarmbellen rinkelen. David belt de politie en schakelt alle middelen in die hij kan bedenken.

Internet is je vriend en je vijand

Al snel ontdekt hij dat de laptop van zijn dochter nog thuis ligt. Via de verschillende social media-accounts en mailadressen van zijn dochter Margot probeert hij zijn dochters leven in kaart te brengen. En dat blijkt behoorlijk overhoop te liggen, nadat Margots moeder een half jaar geleden aan kanker is overleden. Ze blijkt zich op de middelbare school flink afgezonderd te hebben van vrienden, waardoor ze een ontzettend geïsoleerd bestaan heeft gehad. Dat maakt het zoeken des te ingewikkelder. Wie heeft Margot voor het laatst gezien?

Nep internet

Wat opvalt is het gedrag van de Internetgebruikers en hun daadwerkelijke gedrag. Zo blijken veel mensen Margot eigenlijk helemaal niet te kennen, is de grootste praatjesmaker in haar Facebook-vriendengroep eigenlijk een watje met een veel te grote mond en is iedereen ineens haar beste vriend op het moment dat de verdwijning wordt opgepakt door de media en een hype wordt. Een kritische dubbele noot, dus!

Ga direct naar Searching op BOL.com.


Recensie over Searching

Searching is een spannende thriller over een man die zijn dochter zielsgraag terug wil zien. Daarvoor duikt hij het internet op. De hele film bestaat uit filmfragmenten die gemaakt zijn met moderne middelen, zoals smartphones, Facetime-gesprekken, films gemaakt door verborgen camera’s of vanuit pershelicopters. Het is dus een gigantisch mediaspektakel, waarbij je ook heel wat chatgesprekken zult moeten lezen. In het begin van de film is dat een tikje irritant, maar het went gelukkig snel. Nadat de film even in een dipje komt, wordt er flink ingezet op een spannende en verrassende ontknoping.

Score: 8


Films koop je online bij:

Informatie

Titel: Searching
Uitgever: Sony Pictures Home Entertainment
Tijdsduur: 102 minuten
Genre: thriller.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouder

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.