Film recensie: Scorpion, seizoen 3

Het team aan genieën, onder leiding van Walter o’Brian, gaat weer een nieuwe reeks avonturen aan. Zoals je in mijn recensies over het eerste seizoen en het tweede seizoen van Scorpion hebt kunnen lezen, zijn de meningen over deze spannende serie nog al verdeeld. En eigenlijk snap ik die verdeling ook erg goed. De eerste serie sloeg in als een bom. De hoogbegaafde hacker Walter O’Brian breekt in bij de Nasa om zijn slaapkamer te pimpen met de bouwtekeningen van een spaceshuttle. Hij wordt opgepakt en draait op voor zijn ‘misdaad’. Gewoon, een stukje machtsvertoon. Jaren later is Walter volwassen en werkt hij als techjongen om routers te fixen. De overheid komt in de problemen en klopt bij Walter aan. Ze hebben hem nodig! Walter trommelt een paar excentrieke nerds op, ieder met zijn eigen specialisme, en samen bundelen ze hun krachten om misdaad te bestrijden, onder leiding van de knorrige Cabe Gallo en de sexy serveerster Paige en diens hoogbegaafde zoontje.

Voor ieder een opdracht

Waar in het eerste seizoen de samenstelling van het team centraal stond en alle worstelingen die het team moest doorstaan, was het tweede eigenlijk een one-man-show van Walter. Hij loste alle problemen in zijn eentje op, de rest van het team stond er bij en keek er naar. Niet echt leuk dus, je wist eigenlijk al hoe iedere show ging aflopen. Daarbij waren de personages behoorlijk vlak en typerend. Dat laatste is overigens nog steeds zo – het zijn best wel overdreven personages die een rol spelen in de serie, maar er is echt wel gezocht naar wat meer diepgang en persoonlijke ontwikkeling. Dat merk je bijvoorbeeld in het feit dat alle spelers wat meer verantwoordelijkheden en credits krijgen tijdens de missies, maar misschien gaan ze ook wel weer te ver…

Love is in the air

Het is namelijk wel echt liefde en liefdesperikelen dat speelt in dit derde seizoen. Walter is nog steeds verliefd op Paige, en hoewel het nog niet uitgesproken is, komt er wel een nieuwe liefde in het spel. Cabe Gallo brengt namelijk een nieuwe kadet in het team, eentje met wat meer militaire kennis. Dat blijkt praktisch te zijn, om een insider te hebben die alle protocollen kent, maar Paige valt als een blok voor hem. Walter ontdek je nu als een jaloers klein jongetje met een flinke sociaal-emotionele achterstand. Dat is niet alles – hoewel techneut Happy en psycholoog Toby plannen hebben om te gaan trouwen, ontdekt Toby dat Happy eigenlijk nog getrouwd is. Maar met wie? En waarom wist hij dat niet? Ook hij laat zich van zijn vervelende kant zien – tot vervelens toe, moet ik toegeven.

Aparte missies

Gelukkig heeft iedere aflevering ook een spannende missie. Die zijn in deze serie wel heel divers, ze reizen bovendien de hele wereld rond. Dat houdt zeker de vaart er in, hoewel de lopende perikelen als een rode draad door de serie sluimeren. De missies worden veelal in een enkele aflevering afgerond, maar dat gaat natuurlijk niet voor de liefdeskwesties waar deze volwassenen mee zitten. Herkenbaar voor de jong-twintigers onder ons, die zullen smullen van deze lastige situaties.

Conclusie over Scorpion, seizoen 3

Dit derde seizoen van Scorpion gaat wat meer terug naar de basis, maar geeft de personages ook wat meer verdieping. Dat maakt het verhaal wat interessanter, maar niet heel veel. Het haalt eerder het vervelend oppervlakkige karakter weg, wat positief is natuurlijk. De serie is goed in beeld gebracht, heeft lastige problemen om op te lossen en vergt het meeste uit al onze helden, met vriend Walter natuurlijk met zijn snufferd voorop.

Door:
Score: Scorpion, seizoen 3 krijgt 7 van de 10 punten.

Informatie

Scorpion, seizoen 3, Universal Pictures

Tijdsduur: 870 minuten, thriller.
Leeftijd: vanaf 12 jaar.
Ga direct naar Scorpion, seizoen 3 op BOL.com.

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.