logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Prison Break: The Event Series


Prison Break - The Event SeriesHeb jij de eerste vijf seizoen van Prison Break gezien? Dat kunnen we ons goed voorstellen! Is het een geweldig spannende serie over een wereld die zowel tot de verbeelding spreekt als tot verschillende soorten actie uitnodigt: de gevangenis. In de serie volg je twee broers die het tot een soort sport hebben gemaakt om uit gevangenissen te ontsnappen, met heel uiteenlopende redenen. in Prison Break: The Event Series doen ze dat nog een keer, met een lange geschiedenis die daaraan vooraf gaat.

Dood en leven

In het begin van de serie (nee, dit is geen spoiler alert, het staat ook gewoon op de achterkant van de cover) ontdek je dat Michael Scofield, die zeven jaar geleden door zijn vrouw en dochter werd begraven, nog in leven is. Hij wordt gevonden in een gevangenis helemaal in het Midden-Oosten, waar het leven slecht is en de omstandigheden verre van rooskleurig. Maar hey – hij zit in de beruchtste gevangenis van allemaal, onder een pseudoniem. Als zijn broer Lincoln hem aantreft, doet Michael zelfs net of hij hem niet kent…

Symbolen en tekens

Toch blijft Lincoln volhouden, samen met zijn partners in crime, dat Michael vrij moet komen. Hij doet er alles aan om zijn jongere broer te helpen. Michael op zijn beurt laat subtiele hints achter die Lincoln maar moet zien op te pikken. Die hints zijn soms behoorlijk vergezocht en blijken steevast goed uit te pakken. Een kleine smet op de serie. Michael op zijn beurt is ook druk met het smeden van plannetjes en het aangaan van bondgenootschappen in Prison Break: The Event Series. Zijn celmaten Whip, Sid en Ja spelen een redelijke rol in dit geheel, maar hun karakters blijven flink onderbelicht. Veel meer dan wat sappige details komt het niet. Ook dat is een gemiste kans in deze 9-afleveringen tellende serie.

Bij de tijd

Wat Prison Break in dit geval wel zo boeiend en interessant maakt, in de actualiteit die er telkens wordt bijgehaald. Natuurlijk zijn alle karakters en personages fictief, maar de opkomende oorlog met bijbehorende terreurdreigingen, de spanningen tussen verschillende bevolkingsgroepen en beroepsgroepen, de onveiligheid waarin de mensen leven – ze komen allemaal aan bod. En die oorlog hangt dan ook als een zwaard van Damocles boven de hoofden van de gevangen, die in allerijl proberen te ontsnappen.

Conclusie over Prison Break: The Event Series

Een spannend kat-en-muisspel met heel wat oudgedienden uit de eerdere vier seizoenen, die stuk voor stuk weer in hun oude rol kruipen. Een spannende serie met een aantal toevalligheden die de geloofwaardigheid wat onderuit halen en die wat gaten laat vallen in het verhaal – over sommige gebeurtenissen wordt iets te luchtig gedaan. De druk is echter bijna voelbaar, de spanning is om te snijden. Helaas kan die niet door tralies heen…

Door:
Score: Prison Break: The Event Series krijgt 8 van de 10 punten.

Informatie

Prison Break – The Event Series, 20th Century Fox Home Entertainment
Actie. Leeftijd: vanaf 12 jaar.

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.