logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Peppermint


Peppermint is een spannende wraak-film uit de stal van The Searchers, waarin een vrouw na de moord op haar man en dochtertje compleet van de radar verdwijnt om genadeloos wraak te nemen om het misdaadsyndicaat dat verantwoordelijk is voor deze brute daad.

Gewoon gezin

Het bizarre aan Peppermint is wel dat het gezin van Riley North eigenlijk heel normaal is. Riley en haar man werken keihard om de touwtjes aan elkaar te knopen, worden daarbij op de kop gezeten door wat elitaire snobs en proberen het leven voor hun dochtertje zo leuk mogelijk te houden. Wanneer haar man de mogelijkheid krijgt om in een vluchtauto plaatst te nemen voor veel geld, klinkt dat dan ook erg aantrekkelijk. Hij twijfelt of hij het wel of niet zal doen. Uiteindelijk wint zijn geweten en wijst hij het gulle aanbod af. Helaas is het gerucht dat er een ‘nieuwe chauffeur’ is al verspreid en krijgt hij de woede van een maffiabaas op zich… dat hij met de dood moet bekopen.

Tijd voor actie

Riley blijft alleen achter, wat natuurlijk niet prettig is. Ze verteert van verdriet, maar besluit niet bij de pakken neer te zitten. Ze steelt een flinke som geld van haar baas )een heel vervelende kleine bankeigenaar) en gaat de hele wereld over, om de beste vechtmachine ooit te worden. Ze verdiept zich in vechtkunst, wapenkunde en keert vijf jaar later – op de dag waarop haar gezin is vermoord – terug om wraak te nemen. En hoe!

Race tegen de klok

De politie staat even met de handen in het haar. Het gebeurt niet vaak dat een enkele vrouw zo tekeer gaat in Los Angeles. Zeker niet met zo veel succes, bovendien! Toch is er ook daar heel wat aan de hand, want ook in de hogere regionen van het rechtsstelsel zitten heel wat rotte appels. En nu is het aan Riley om dat allemaal recht te zetten. Daarbij is wel de vraag: wie kan ze vertrouwen? Wie zitten er aan de goede kant van de wet, en wie laten zich betalen door de maffia?

Ga direct naar Peppermint op BOL.com.


Recensie over Peppermint

Peppermint is een bloederige en heftige actiefilm over een vrouw die haar man en dochtertje wil wreken. Het is niet zo’n heel opvallende of bijzondere actiefilm, maar is ook zeker niet slecht. Vooral in het einde van de film heb je een paar verrassingen te verwachten. De actie is hard en fel, Jennifer Garner speelt een overtuigende vechtersbaas.

Score: 8


Films koop je online bij:

Informatie

Titel: Peppermint
Uitgever: The Searchers
Tijdsduur: 101 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouder

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.