logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Patient Zero


Patient Zero schetst een verschrikkelijk beeld. Mensen worden belast met een zombie-achtig virus. In plaats van hersenloze schepsels worden het echter slimme jagers, met bovenmenselijke krachten en zijn daardoor een ongelofelijk gevaarlijke tegenstander. De mensheid zit dus verscholen in bunkers. Daar voeren ze experimenten uit op een aantal gevangen zombies. Met weinig succes. De hoop is gevestigd op één man: Morgan. Hij is gebeten door één van de geïnfecteerden, maar is niet veranderd. Zijn bloed, gecombineerd met het eerste slachtoffer (patient zero) zou wel eens de brug kunnen slaan naar een geneesmiddel.

Tweestrijd

En dus is het in de bunker een drukte van jewelste en een spanningsveld tot en met. Aan de ene kant proberen de militairen de bunker veilig te houden. De wetenschappers willen echter meer gevangenen, zodat ze er op kunnen experimenteren. Beide delen gaan ten koste van mensenlevens. Er vallen veel slachtoffers tijdens de expedities, zoekend naar Patient Zero, maar ook in het lab zijn genoeg slachtoffers gevallen. Hoe lang kunnen ze dit volhouden?

Verhaallijn

Toch is de verhaallijn niet heel erg spannend of bijzonder. Jammer, want er had zo veel in kunnen zitten. Door een wat matige verfilming van dit alles komt het echter niet helemaal lekker van de grond. Er komt wat verandering in het verhaal als er een soort super-geïnfecteerde wordt gevangen. Is hij Patient Zero? Morgan, die de taal van de geïnfecteerden spreekt, ondervraagt ook hem maar wordt simpelweg aan het lijntje gehouden. Het lijkt erop alsof het virus een fikse upgrade heeft gemaakt. Ze hebben een waardige tegenstander gevonden in dit exemplaar! Maar brengt hen dat ook dichter bij een geneesmiddel?

Ga direct naar Patient Zero op BOL.com.


Recensie over Patient Zero

Patient Zero is een lastige film. Ik weet namelijk zeker dat hier wel een markt voor is. Het is een heel laagdrempelige actiefilm met zombie-achtige schepsels. Genoeg reden om achterover te leunen met een flinke zak chips. Dat het verhaal flinterdun is en je de film waarschijnlijk maar één keer zult zien? Dat is dan maar zo. Het blijft jammer van de wat schamele vertolking van het verhaal – er had meer in kunnen zitten dan wat je nu op het beeldscherm ziet.

Score: 5


Informatie

Titel: Patient Zero
Uitgever: Sony
Tijdsduur: 83 minuten
Genre: horror.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.