logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Murder on the orient express

murder on the orient express

Ben je bekend moet de boeken van Agatha Christie? Vast wel – al was het maar van naam. Als er één boek is die je waarschijnlijk ook kent, is het Murder on the Orient Express. Of wist je niet dat dit boek van Agatha Christie was? Nou ja – maakt ook niet uit. De hoofdrol Hercule Poirot ken je daarnaast ook al. Dat maakt dan ook dat je in deze film in een warm bedje en een feest van herkenning terecht komt. En dat in een multi-sterrencast! Dat maakt deze film ook meteen spannend: vaak vallen deze films in de praktijk vies tegen… is dat in dit geval ook zo?

Sterren stralen

Het lijkt echter alsof de acteurs in deze film, waaronder bijvoorbeeld Judi Dench, Willem Dafoe, Johnny Depp, Michelle Pfeiffer en Penelope Cruz, de eer van deze rol wel weten te waarderen. Hoewel de film misschien zelfs een tikje karikaturaal overkomt is het namelijk wel zo dat ze de sterren van de hemel spelen. Ze blijven netjes in hun rol en zetten geloofwaardige karakters neer: ieder met hun eigen achtergrond, ieder met hun eigen verhaal. En wat dat verhaal is, dat mag onze super-detective Poirot uitvinden. Want wie heeft de Murder on the orient express gepleegd?

Het verhaal in een notendop

Ben je echt een leek op dit gebied? Dan zal ik je kort vertellen waar de film over gaat. Ten eerste neet de film je mee naar de jaren 30 van de vorige eeuw. Reizen was toen nog echt een ding. Het ging per schip of per trein – dan kom je niet ver, tenminste, niet zonder heel veel tijd te hebben. En dat hebben alleen de rich and famous! Zoals Hercule Poirot, de Belgische detective met flink wat dwangneuroses en een gigantische snor. Hij reist de hele wereld rond en wordt door iedereen gevraagd om de meest bizarre misdaden op te lossen. In het begin van de film zie je hoe de zonderlinge detective dat aanpakt. Op weg naar huis gebeurt er echter iets bizars: op de trein, de Oriënt Express, wordt een moord gepleegd! En omdat de trein gevangen wordt door een fikse lawine kan niemand een kant op. Tijd genoeg dus voor onze detective om in dit luxe treinstel op onderzoek uit te gaan…

streaming-banner-disney-plus

Conclusie over Murder on the Orient Express

De spannende avonturen van Hercule Poirot spreken al decennia lang tot de verbeelding. De moderne verfilming van Murder on the Orient Express, een thriller van Agatha Christie, kruipen een fiks aantal beroemde acteurs in de rol van de hoofdrolspelers van dit verhaal. Hoewel het verhaal zelf natuurlijk niet geheel onbekend is, blijkt de insteek van de verfilming wel origineel te zijn. Een tikje sarcastisch en droog, karakteristieke typetjes en een geweldige setting: dit is een ongelofelijk onderhoudende film die je gezien moet hebben!

Door: CooleSuggesties
Score: Murder on the Orient Express krijgt 9 van de 10 punten.

Informatie

Murder on the Orient Express, 20th century fox
Tijdsduur: 114 minuten, thriller.
Leeftijd: vanaf 12 jaar.
Ga direct naar Murder on the Orient Express op BOL.com.

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.