logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Mission Impossible: Fallout


Ethan Hunt maakt het weer bont in deze zesde film uit de Mission Impossible-franchise, met steevast Tom Cruise in de hoofdrol. Eigenlijk wel noemenswaardig dat deze man al 22 jaar lang lang actief is als zijn alter ego van IMF! In dit zesde avontuur van onze geheim agenten is het een feest van herkenning voor onze held. Of… feest… dat is het natuurlijk niet heel erg, wanneer Ethan geconfronteerd wordt één van de grootste schurken die hij heeft opgepakt, Solomon Lane. Deze meedogenloze man heeft hele gebieden uitgeroeid met ziektes en chemische wapens…

Chaos en verwarring

Net als bij andere Mission Impossible-films is het bij Mission Impossible: Fallout soms een tikje lastig om in de gaten de houden wie nu de goeden zijn, wie de slechten en waar iedereen zich bevind. Het is een chaos van jewelste, met heel wat dubbele agenda’s die naast elkaar worden gelegd. Je weet simpelweg niet wie je kunt vertrouwen. Misschien is dat ook wel de kracht van de hele Mission Impossible-reeks. Je moet er tot de laatste minuut scherp bij zijn. Erg moeilijk is dat ook niet, met alle spannende achtervolgingen en races, maar ook om iedereen een beetje in de gaten te houden.

Lees hier: Hoe kijk je alle Mission Impossible-films in de juiste volgorde?

Het verhaal van Mission Impossible: Fallout

In het begin van Mission Impossible 6 krijg je te houden dat er drie bollen plutonium gestolen zijn. De Apostelen, onder leiding van de Lark, zouden deze omvormen tot bommen en een flinke slag aan de mensheid toebrengen. Het is aan Ethan e zijn team om deze bollen terug te krijgen. Maar helaas gaat dat niet zo eenvoudig. De Amerikaanse regering heeft het namelijk niet zo op het IMF en schakelt de CIA in om hen bij te staan. Of dwars te zitten, het ligt maar een beetje aan hoe je het bekijkt. Al vanaf de eerste minuut is het namelijk afgunst tussen Ethan Hunt en zijn CIA-tegenhanger, August Walker. Eentje om in de gaten te houden… of toch niet? Gaandeweg de film zul je daar achter komen.

Beschaafd aftroeven

De hele film lang is het dus een kat en muisspel tussen verschillende partijen en diensten. Die wordt nog lastiger wanneer Ethans liefje Ilsa van MI6 ten tonele verschijnt, met haar eigen agenda en plannetjes. Gaan die gelijk op met die van het IMF-team, of staan die er haaks op? En. nog belangrijker, lukt het deze titanen om de nucleaire dreiging af te wenden?

Ga direct naar Mission Impossible: Fallout op BOL.com.


Recensie over Mission Impossible: Fallout

CooleSuggesties topper

Dit is echt een klassiekertje onder de Mission Impossible-films. Lekker chaotisch, met een relatief menselijke Ethan Hunt als hoofdpersoon (hoewel hij wel heel erg kil is van tijd tot tijd). Thema van de film slaat op liefde, vertrouwen en relaties. En in hoeverre dat mogelijk is in een werkveld als dat van hen. De stunts en achtervolgingen zijn spectaculair, de suspense bijna om te snijden. Zoals je gewend bent wordt het echte plot pas duidelijk aan het einde van de film.

Score: 9


Informatie

Titel: Mission Impossible: Fallout
Uitgever: Universal Pictures
Tijdsduur: 141 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.