logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Mile 22


Mark Wahlberg hinkt een beetje op twee benen. Aan de ene kant probeert hij de komische vaderfiguur uit te hangen in verschillende films (wat hij trouwens zeker niet onverdienstelijk doet) aan de andere kant speelt hij zo nu en dan nog de badass killer, zoals als een special agent in de film Mile 22.

22 mijl vluchten

De naam van de film komt uit een heel simpel feit. Het speciale overheidsteam van James Silva moet een voortvluchtige dubbelspion naar een pick-up point vervoeren, 22 mijl verwijderd vanaf de gevangenis. Die weg is helaas niet zonder gevaar. Hun gevangene, Li Noor, heeft geheime locaties opgespoord van een heel gevaarlijk goedje. Hij wil de Amerikaanse regering op de hoogte stellen van de locatie van het cesium, maar dan wel in ruil voor een visum. Welnu: dat is geregeld. Nu nog 22 mijl rijden door een corrupte politiestaat, met op iedere hoek een aanvalsteam!

https://www.youtube.com/watch?v=XMLl-60nMAk&t=2s

Verwarring

Nu is de film een beetje verwarrend in beeld gebracht. Je beleeft de gebeurtenissen van het bijzondere team van experts, onder leiding van de psychisch instabiele James Silva, maar ziet ook af en toe beelden van hem tijdens een vraaggesprek, dat na de hele reddingsoperatie plaatsvind. Daarnaast heb je te maken met een aantal verschillende partijen, variërend van de Amerikanen tot de politiestaat, waarbij ook de Russen zo nu en dan om de hoek komen kijken. Wie vecht er nu tegen wie?

Ga direct naar Mile 22 op BOL.com.


Recensie over Mile 22

Mile 22 is een vette actiefilm met spetterende gevechten, veel stand-offs tussen twee teams en een massa wapens, een flinke dosis ontploffingen en de nodige bloedspatten die in het rond vliegen. Li Noor, gespeeld door Iko Uwais, levert geweldige man-tot-mangevechten in de film, die spectaculair in beeld zijn gebracht. Er zittene chter wel een paar onlogische wendingen en gebeurtenissen in het verhaal, en dat is toch jammer. Maar heb je zin in een race-tegen-de-klokfilm met veel actie en spektakel? Dan is dit een film die je moet zijn.

Score: 7


Informatie

Titel: Mile 22
Uitgever: The Searchers
Tijdsduur: 94 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.