logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Midnight, Texas – seizoen 1


midnight texasDe schrijver van True Blood heeft nog heel wat meer uit haar typemachine weten te persen dan alleen die ene serie. Zo heeft ze een andere bovennatuurlijke serie geschreven over een klein gehucht in Texas, genaamd Midnight. In dat kleine dorpje hebben zich wat vreemde mensen verzameld, die zich verbonden voelen door een enkel fenomeen: bovennatuurlijke gaven.

Midnight, Texas

Als laatste van de groep komt Manfred Bernardo in Midnight, Texas. Hij is een helderziende, een paranormaal begaafde die als een soort charlatan mensen oplicht door hen met hun overleden geliefden te laten praten. Maar soms komt er ook echt eentje door… hij heeft namelijk wel de gave! Maar hij is ook op de vlucht – Manfred heeft een schuld bij de verkeerde mensen… op aanraden van zijn overleden grootmoeder reist hij af naar Midnight, Texas. Zij is daar vaak geweest en voelde zich zeker welkom. En dus stuurt ze haar kleinzoon Manfred ook naar dit dorpje in tijd van nood.

Mysteries en problemen

Wanneer Manfred in Midnight, Texas aan komt, weet hij nog niets van de vreemde bewoners. Dat moet hij zelf ontdekken. Gelukkig gebeurt dat vrij snel – niet alle inwoners zijn even geheimzinnig, en wanneer hij kennismaakt met een vampier is het vrij duidelijk dat er het een en ander niet strookt. Door zijn komst – en een speling van het lot – worden er echter allerlei krachten en machten wakker in het kleine dorpje, van een overdaad aan geesten tot een machtige demon… Terwijl de stadsleden de druk van ruige motorbende bendes, verdachte agenten, bovennatuurlijke entiteiten en hun eigen gevaarlijke verleden bestrijden, krijgen ze een ijzersterke band en vormen ze een onwaarschijnlijke familie.

Ga direct naar Midnight, Texas op BOL.com.


Recensie over Midnight, Texas, seizoen 1

In Midnight, Texas is niets wat het lijkt. Een medium, heks, weertijger, engel, vampier en andere kleurrijke karakters maken deel uit van dit dorpje. Het medium Manfred voelt zich er dus direct thuis en helpt de inwoners met een eerste probleem: de moord van een oud-inwoonster. De rivaliteit met een felle motorbende, inkomende demonen en wantrouwende politie maakt het leven in dit dorpje niet altijd even makkelijk. Het is een bonte verzameling bovennatuurlijke krachten in een niet al te fancy jasje. De techniek van verfilmen steekt goed in elkaar, maar het komt niet altijd even goed over. De inwoners zijn karikaturen, extreme karakters, de humor is wel aanwezig maar sluimert een beetje.

Score: 6


Informatie

Titel: Midnight, Texas, seizoen 1
Uitgever: Universal Pictures
Tijdsduur: 409 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.