logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Love, Simon

Er zijn tegenwoordig maar weinig films die indruk kunnen maken op het kritische publiek. Soms zijn het juist heel bijzondere films die dat wel doen. Geen spektakelfilms of kaskrakers, maar juist relatief ingetogen films met een duidelijk verhaal. Love, Simon hoort daar absoluut bij. Is het toeval dat het boek, waar de film op gebaseerd is, geschreven is door dezelfde schrijver als van The Fault In Our Stars? Vast niet. Love, Simon bespreekt echter een heel ander taboe: dat van homoseksualiteit.

Puberperikelen

Love, Simon draait allemaal om een jongen. Simon, inderdaad. Hij zit met een probleem. Ondanks de vele toespelingen van zijn ouders op vriendinnetjes en meisjes is hij daar helemaal niet mee bezig. Sterker nog – hij merkt steeds vaker dat zijn aandacht naar jongens getrokken wordt. Maar hij weet ook dat er vreemd tegen homo’s gekeken wordt. Op zijn middelbare school is er één jongen voor uitgekomen en hij wordt stevig gepest met zijn geaardheid. Dat maakt het een stuk moeilijker om uit de kast te komen! Maar dan leest hij een berichtje op het bulletin board van hun gemeenschap. Eentje waaruit blijkt dat hij niet de enige is. Hij besluit een fake gmailadres te maken en een mailcorrespondentie te beginnen. Met succes, er is een goede klik tussen de twee jongens.

Bekijk de trailer van Love, Simon:

Steun en toeverlaat

Simon en zijn mysterieuze penvriend hebben veel steun en hulp aan elkaars berichten. Zo weten ze dat ze er niet alleen voor staan. Daarnaast schrijven ze regelmatig over hun eigen problemen, waardoor er ook daar subtiele oplossingen in komen. Maar toch knaagt het bij Simon: wie is toch die mysterieuze schrijver? Het beheerst zijn hele wereld. Zelfs zo erg dat hij in de schoolbieb met zijn mysterieuze penvriend mailt. Dat had hij beter niet kunnen doen. Als hij de browser niet goed afsluit, komt de ubernerd van de school achter zijn geheime mailcorrespondentie. En laat die jongen nu net een oogje hebben laten vallen uit een sexy meisje uit Simons vriendengroep! Je raad het al: Simon wordt gechanteerd om die twee bij elkaar te brengen, om zo het geheim tussen de twee penvrienden geheim te houden… maar of dat wel goed gaat?

Ga direct naar Love, Simon op BOL.com.


Recensie over Love, Simon

CooleSuggesties topper

Love, Simon is een indringende film over een groot taboe: vrij uitkomen voor je geaardheid. Het wordt blijkbaar nog lang niet overal geaccepteerd, wat natuurlijk een grote schande is. Toch wordt het taboe een stuk lichter gemaakt door de vele verhaallijnen er omheen, zoals een meisje in Simons vriendengroep die op hem verliefd is en natuurlijk de hele chantagepraktijken. Wanneer het eindelijk uitkomt staat de wereld even stil. Zal het wel goedkomen nu iedereen weet dat SImon op jongens valt?

Score: 9


Informatie

Titel: Love, Simon
Uitgever: 20th century fox
Tijdsduur: 110 minuten
Genre: speelfilm.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.