logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Little


In Little draait het allemaal om zakendoen en geluk vinden. De film draait om zakenvrouw Jordan Sanders, die in de reclamewereld heel wat mooie projecten heeft gemaakt. Haar assistente staat haar daarbij bij met raad en daad (zonder haar zou Jordan niet veel gedaan krijgen, zo veel is duidelijk) en assistente April pikt ook veel te veel van Jordan. Ze is een goedaardige en hardwerkende vrouw, die altijd klaar staat voor anderen. Ze houdt er zelfs geen persoonlijk leven aan over!

Wraak van een meisje

Maar dan gebeurt het: wanneer de donutkraam voor hun kantoor staat, ziet ze daar ook de dochter van diens eigenaar. April kent de man en maakt een praatje, maar dan komt Jordan naar buiten om iedereen weer aan het werk te krijgen. Dochterlief laat het niet op zich zitten. Ze zit in haar ‘magische fase’ en zorgt er met haar toverstaf voor dat Jordan behektst wordt… de volgende dag wordt ze dan ook wakker als dertienjarig meisje! En hoe houdt zo’n meisje zichzelf staande in de harde zakenwereld waarin ze zich heeft bewogen? Tijd voor wat aanpassingen… waar ze Aprils hulp zeker bij nodig heeft.

Probleemkind

Spreekt voor zich dat de jonge Jordan niet zonder slag of stoot meegaat in alles wat April haar voorschotelt. Het kost haar flink wat moeite om goed en wel mee te doen als tienermeisje. Daarbij komt ook nog eens de kinderbescherming, die eist dat Jordan naar school moet. Een harde wereld, waar heel andere regels gelden. Daar is ze duidelijk niet tegen opgewassen. Gelukkig maakt ze ondanks alles toch wat vrienden. De buitenbeentjes van de klas vormen een eenheid en zo een eigen groepje!

Ga direct naar Little op BOL.com.


Recensie over Little

Little is gebaseerd op een bekend concept (30, going on 13 en BIG, bijvoorbeeld) maar krijgt hier weer een eigen kwinkslag door de harde en snelle praatjes van Regina Hall. Bij vlagen is de film te seksistisch en onnodig hard, sommige scenes worden te lang uitgemolken. Jammer, want dat soort elementen halen het tempo flink uit de film. Vermakelijk is hij zeker, maar het gros van de echt leuke momenten zie je hierboven al in de trailer…

Score: 6


Informatie

Titel: Little
Uitgever: Universal Pictures
Tijdsduur: 108 minuten
Genre: komedie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.