logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Liefde zonder grenzen


Nederlandse romcoms zijn in de regel opgebouwd volgens een vast stramien, ze zijn vaak vrij voorspelbaar opgebouwd. Liefde zonder grenzen gooit het over een iets andere boeg, hoewel er slim gebruik wordt gemaakt van een aantal beproefde tactieken om een verhaal neer te zetten. Zo wordt dit een klassiek vierluik: je beleeft het verhaal van een weduwnaar en zijn drie kinderen. Ieder van hen heeft op hun eigen manier problemen in hun relatie. Hoe gaan ze daarmee om? En weten ze een weg te vinden?

Liefde zonder grenzen

Romantiek hangt dus in de lucht, maar natuurlijk ontmoeten we deze familie op het punt dat alles in duigen lijkt te vallen. Hoewel… vader Ferry (Hajo Bruins) is een knorrige oude man die zijn mening niet zonder stoelen of banken schuift. Zo krijgen zijn Surinaamse en Marokkaanse schoonzonen er flink van langs met racistische opmerkingen, die tussen neus en lippen worden geüit aan de eettafel. Aan de andere kant is het ook zo tussen dochter Lieke (Abbey Hoes) en haar Marokkaanse vriendje Bram (Hassan Slaby), waarbij Bram bang is om zijn niet-Marokkaanse vriendinnetje thuis voor te stellen. Sterker nog: het blijkt dat hij is uitgehuwelijkt! In het huis van Eva (Yolanthe Cabau) en Edwin Jonker staat hun relatie op scherp door een baarmoederhalskanker die ontdekt is en waarvan dochter Eva het niet echt onder ogen wil zien (zeker niet omdat haar moeder onlangs aan kanker is overleden). Zoon Maarten (Jim Bakkum) en zijn vriendin Sanne gaan ook door het vuur, wanneer Maarten gevoelens ontwikkeld voor de huisvriend Hugo. Maar hoe vertel je dat?

Dit zijn de acteurs in Liefde zonder Grenzen

 • Maarten – Jim Bakkum
 • Hugo – Freek Bartels
 • Ferry – Hajo Bruins
 • Eva – Yolanthe Cabau
 • Sanne – Melissa Drost
 • Lieke – Abbey Hoes
 • Luke – Soy Kroon
 • Marjolijn – Elle van Rijn
 • Kenza – Selma Omari
 • Mike – Edwin Jonker
 • Ula – Tanja Jess
 • Bram – Hassan Slaby
 • Moeder Bram – Rachida Iaallala
 • Zuster – Tina de Bruin
 • Dokter – Peggy Vrijens
 • Slager – Hassan El Rahaui

Ziekenhuis bucket-list

Door de ziekenhuisbezoekjes van Eva (vaak zonder haar man overigens?) komt ze de jonge Luke (Soy Kroon) tegen, een jongen die terminaal is en al drie jaar gekluisterd is aan zijn ziekenhuisbed. Ze raken in gesprek en het rebelse karakter van Luke heeft een onmiskenbare aantrekkingskracht op Eva. Ze besluit contact met hem te zoeken en samen ontdekken ze dingen die ze graag nog eens zouden doen. Ze werken hun bucketlists af, hoewel Eva natuurlijk nog niet eens onder behandeling is (sterker nog: dat blijft ze maar uitstellen). Grappige situaties, maar niet realistisch natuurlijk. Soy verlaat op die momenten het ziekenhuis voor behoorlijk inspannende activiteiten, die hij ook goed doorstaat.

Stream deze film vandaag nog op:Ga direct naar Liefde zonder grenzen op BOL.com.

Recensie over Liefde zonder grenzen

Liefde zonder grenzen is een andere romcom dan je gewend bent van onze Nederlandse filmproducenten. Eigenlijk is het een vrij heftig verhaal, dat een beetje luchtig verpakt wordt… ook door alle belangrijke zaken verder heen te laten gaan. De mooiste momenten vind ik eigenlijk tussen Maarten en Ferry, dat ze ineens naar elkaar toegroeien wanneer Maarten Ferry helpt met het opzetten van een datingprofiel, maar ook het gesprek dat Ferry heeft op zijn eerste date is best verhelderend. Verder is het een wankel pad dat wordt bewandeld tussen drama en komedie, waarbij de flauwe grappen het zware niveau niet kunnen optrekken. Hoewel een zwaardere film als dit vrij uniek is voor Nederlandse films, komen de verhaallijnen vaag bekend voor.

Score: 6


Informatie

Titel: Liefde zonder grenzen
Uitgever:
Tijdsduur: 98 minuten
Genre: Komedie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouderGrof taalgebruikBevat spannende scenes

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.