logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Kingsman – The Golden Circle

Als je de film Kingsman hebt gezien, weet je al waar ik het over heb. Een geheime Britse organisatie van spionnen, die een ouderwetse kledingzaak als dekmantel heeft. Ons Britse straatschoffie Eggsy werd opgenomen in het geheime genootschap door Harry Hart, een doorgewinterde spion die liever iemand uit de praktijk heeft dan een veelbelovende schoolverlater. Zijn instinct bleek juist, want Eggsy is één van de weinige overlevenden na een brute aanval op het geheime genootschap (die allemaal codenamen gebruiken van de Ridders van de Ronde Tafel, maar dat terzijde). Nadat er nog maar een handjevol geheim agenten over zijn, ontdekken ze dat er ook een Amerikaanse tak is van deze beschermers: Statesman, die een stokerij als dekmantel hebben. En die het financieel gezien een stuk beter voor elkaar hebben, zo blijkt. Maar wie zit er achter de aanslag in Kingsman – The Golden Circle?

Amerikaans

En dus gaan de overgebleven Kingsman naar Amerika om hun collega’s te begroeten. En ze krijgen een onthaal – echt op zijn Amerikaans. Groots en meeslepend, vol vertoon van kunstjes en een tikje competitiviteit. Na een tijdje komen ze er gelukkig achter dat ze toch een gezamenlijke vijand. Een drugsbarones, die achter The Golden Circle schuilgaat, wil namelijk de macht over de wereld verkrijgen door iedereen ziek te maken die drugs gebruikt. En laat zij nu net een medicijn hebben tegen die dodelijke ziekte! Na een tijdje worden overal ter wereld – over alle bevolkingsgroepen – mensen ziek. Want er blijken bizar veel mensen drugs te gebruiken… na een tijd van opzwellende, blauwe aderen komt een verlamming, en daarna de dood. Binnen een paar dagen is het gedaan met de wereld. Tenzij iedereen het medicijn koopt tegen een absurd hoge prijs.

Race tegen de drugsklok

En dus gaan onze helden op pad om The Golden Circle tegen te houden. Daarbij moeten ze eerst achterhalen wie er achter deze snode daad zit, en hoe ze de ziekte zouden kunnen stoppen. Dat is niet zo’n eenvoudige opgave, want drugsbarones Poppy heeft in veel organisaties een flinke vinger in de pap. Het is dus ook de vraag wie ze kunnen vertrouwen en hoe snel ze alle middelen kunnen bemachtigen.

Humor

Wat zo typerend was aan de eerste Kingsman film was de droge Britse humor, verwikkeld met een bizarre hoeveelheid flitsende actiescenes. Die afwisseling zat zo goed in elkaar dat iedereen er wel van zou genieten. Kimgsman – The Golden Circle neigt juist meer naar een persiflage van het eerste deel, met Poppy als sixties-loving girl die een heel jaren-60 dorpje voor zichzelf heeft gebouwd, een paar robothonden heeft en Elton John gebruikt als muziekslaafje en het Amerikaanse team met cowboyhoeden op rondloopt en met laser-zwepen rondzwaait. Daarnaast is er zelfs aandacht voor Eggsy’s vriendin, de prinses van Zweden.

Conclusie over Kingsman – The Golden Circle

Humor en actie, dat was het wat de klok sloeg in de eerste film, en dat krijg je nu ook weer voor je kiezen. Een fijne combinatie, met een wat wisselend gevoel voor humor. Sommige grappen zijn erg goed, anderen erg voorspelbaar of wat platvloers. Toch blijft het een goede film die zeker de moeite waard is om te kijken. Er speelt een topcast in mee, je slingert alle kanten op en zult je geen moment vervelen.

Door: CooleSuggesties
Score: Kingsman – The Golden Circle krijgt 9 van de 10 punten.

Informatie

Kingsman – The Golden Circle, 20th Century Fox Home Entertainment
Tijdsduur: 140 minuten, Actie.
Leeftijd: vanaf 16 jaar.

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.