logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Justice League – Zes DC Comics superhelden bundelen hun krachten


De werelden van de superhelden staan regelmatig op zijn kop. Langzaamaan begint door te schemeren dat 1 superheld in een film al helemaal geweldig is, maar dat een veelvoud daarvan een nog groter succes kan opleveren. Denk maar eens aan de Avengers-films! Warner Bros. Pictures duikt in de wereld van DC Comics en brengt een paar heel bekende en een paar minder bekende superhelden bij elkaar. In de Justice League komen Superman, Batman, Wonder Woman, The Flash, Aquaman en Cyborg samen om de wereld te redden van een ondergang…

Superman is dood

Je moet weten dat Justice League eigenlijk het vervolg is op Batman vs Superman. Een film waar Superman op het einde het loodje legt in de felle strijd voor wereldbehoud. Door het overlijden van Superman heeft de mensheid weinig vertrouwen meer in rechtvaardigheid. Het geweld neemt toe en wordt steeds erger. De mensen rouwen om Superman, en Batman doet daar flink aan mee. Maar er begint een nieuwe vijand door te dringen. Eentje die de wereld wil omvormen tot één grote, vurige hel. Steppenwolf, die het niet kan uitstaan dat hij honderden jaren geleden is verslagen door dat kleine grut op aarde. Dat kan Batman niet in zijn eentje oplossen, waardoor hij op zoek moet gaan naar een paar bondgenoten. Hij en Alfred struinen het internet af, zoekend naar de ware identiteit van een paar van de grootste helden.

Met slag en stoot

De zoektocht om de Justice League bij elkaar te schrapen neemt eigenlijk het grootste deel van de film in beslag. Het zoeken van de superhelden, het benaderen ervan, het proberen als een team samen te werken… het kost allemaal flink wat tijd en energie, wat logisch is. Het geeft mogelijkheden tot een vleug humor, wat botsingen, wat sarcastische opmerkingen naar elkaar toe. Vooral Aquaman is hier ontzettend sterk in, terwijl The Flash juist de stuntelende, sociaal minder capabele tiener is. Dat zorgt voor een vermakelijke film vol tempo en spanning. De actiescenes zelf zitten ook mooi in elkaar – qua special effects is er niets op af te dingen.

Conclusie over Justice League

Het is voor superheldenfans een verademing om te weten dat superhelden gewoon weer tot leven gewekt kunnen worden. Justice League is een geweldige mix van helden, perfect verpakt in een spannend verhaal. Dit soort becoming of age-films is moeilijk te evenaren in een tweede film, omdat de groepsdynamiek er gewoon moet zijn of niet. De schurk in dit deel is een beetje een aanfluiting. Steppenwolf krijgt ook relatief weinig aandacht, het draaig allemaal om de nieuwe club.

Door:
Score: Justice League krijgt 8 van de 10 punten.

Informatie

Justice League, Warner Bros
Tijdsduur: 01:59 minuten, actie.
Leeftijd: vanaf 12 jaar.

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.