logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Jurassic World: Fallen Kingdom


Het is weer zo ver: met Jurassic World: Fallen Kingdom duiken we weer in de prehistorische wereld van professor John Hammond, die de techniek heeft ontwikkeld om prehistorisch leven weer tot leven te wekken. Dat deed hij op een eiland voor de kust van Costa Rica, op Isla Nublar. Zijn attractiepark kreeg heel veel bekijks, maar helaas bleken de prehistorische schepsels niet helemaal in toom te houden. Hield dat hem tegen? Welnee. In tegendeel!

Eigen leven voor Jurassic World

Als je de vorige film Jurassic World hebt gezien, ken je het nobele plan om de beesten wederom als attractiepark aan te bieden. Groter, sterker en indrukwekkender. Dankzij de nieuwe technieken was het mogelijk de dieren veilig tentoon te stellen. Mede doordat er veiligere kooien mogelijk waren, maar ook omdat genetische manipulatie er voor zorgde dat de dieren beter in toom te houden waren. Het lukte dinositter Owen zelfs om een band te scheppen met een velociraptor, Blue, omdat deze een bijzondere vorm van trouw liet zien. Aan het einde van de film zag je de chaos die uitbrak nadat de dino’s besloten dat het genoeg was geweest en stuk voor stuk uitbraken.

Mix en match

In Jurassic World: Fallen Kingdom zie je het resultaat na drie jaar vrij dinoleven op Isla Nublar. De dino’s hebben hun eigen wereldje opgebouwd. De mensen hebben nog wel toegang doordat er bepaalde hekken in stand zijn gebleven. Nu de vulkaan op Isla Nublar op uitbarsten staat, lijkt de wetenschap van professor Hammond teniet worden gedaan. De compagnon van de overleden Hammond, Benjamin Lockwood, heeft er veel voor over om de dieren te redden. Hij roept de hulp in van oudgedienden Owen en Claire om de beesten te redden. Maar was dat wel zo’n goed plan? Het lijkt er namelijk op dat de nieuwe protegé van Benjamin Lockwood, Eli Mills, heeft een dubbele agenda…

Chaos op Jurassic World

Wanneer Claire en Owen, samen met een systeemanalist en een dierenarts, op Isla Nublar worden neergezet met een soort special ops-extraction team, breekt de chaos los. De twee gecombineerde teams blijken namelijk verschillende doelen te hebben. Wanneer Owen wordt bedrogen laat hij dat niet over zijn kant gaan en zet hij alles op alles om de waarheid boven water te krijgen. Maar gaat dat wel lukken?

Ga direct naar Jurassic World: Fallen Kingdom op BOL.com.


Recensie over Jurassic World: Fallen Kingdom

CooleSuggesties topper

Jurassic World heeft het hem weer helemaal geflikt. De dino’s worden weer tot leven gewekt, met bijzonder schepsels die de wereld op zijn kop hebben gezet en voor heel wat chaos zorgen. De film is met zorg in elkaar gestoken en netjes uitgewerkt. De personages zijn lekker kleurrijk en zorgen voor een soms wat komische noot. Dat zorgt – samen met een paar bloederige en schrikmomenten voor een heerlijke mix! Minpuntje: professor Ian Malcolm, de beroemde rol van Jeff Goldblum, mistte zijn chaotische stotterende karakter uit de eerste film. 

Score: 9


Informatie

Titel: Jurassic World: Fallen Kingdom
Uitgever: Universal Pictures
Tijdsduur: 129 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.