logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Jumanji: Welcome to the jungle


Jumanji filmposterJumanji ken je vast wel: die hilarische actiefilm met Robin Williams in de hoofdrol als een man die jaren geleden door een magisch bordspel naar de wereld van Jumanji werd gestuurd. Welnu: aan het einde van die film werd het bordspel in het water gegooid. En dat is waar Jumanji: Welcome to the Jungle begint! Hierin vind een eenzame pubergamer namelijk het borddspel Jumanji in het zand van het strand.

Game on!

Maar van bordspellen moet hij eigenlijk helemaal niets weten. Het is immers 1996: tijd om te gamen! Het bordspel wordt echter jaloers en verandert zichzelf in een computergame… waarbij Alex, de gamer in kwestie, naar de jungle van Jumanji wordt verplaatst. Vervolgens schieten we 20 jaar de toekomst in: het heden. Door een speling van het lot komen vier totaal verschillende kinderen bij elkaar om na te blijven op school. Daar moeten ze een oud rommelhok opschonen, waar ook een stapel gedoneerde spullen staat – waaronder… juist! de gameconsole Jumanji. Tegen beter weten in sluiten ze ‘m aan (beter om te gamen dan nietjes uit tijdschriften te halen) en worden ze ook één voor één verplaatst naar het spel.

Wennen aan je nieuwe ik

En zo gebeurt het dat de vier personen in het computerspel terechtkomen. Maar helemaal niet als zichzelf, maar als het karakter dat ze hadden gekozen. En ironisch genoeg zijn die precies de tegenpolen van wie ze in het echte leven zijn. Het watje Spencer wordt een spierbonk, de atleet Fridge een bangige rugzakdrager, het sexy meisje Bethany wordt een dikkige kaartenlezer met baard en de verlegen meisje Martha verandert in een strijdlustige vamp. En dat is wel even wennen! Bovendien heeft iedere computerheld zo zijn eigen krachten en zwakheden. Pas wanneer ze als een team samenwerken zal het ze lukken om het spel te voltooien. En daar hebben ze ieder 3 levens de tijd voor!

Strijdlustig

En dus zegt Jumanji: Welcome to the jungle! De wereld waarin de oude Robin Williams zo lang in verdwaald was gebleven, totdat hij gered werd door twee nieuwe spelers. De wereld die geteisterd wordt door een vloek, omdat een magische robijn uit het hoofd van een stenen Jaguar is gestolen… een vloek die onze nieuwbakken helden moeten oplossen. Dat gaat natuurlijk niet zo makkelijk. De jungle werkt hen flink tegen. De robijn heeft namelijk magische krachten, die Van Pelt maar wat graag in zijn bezit wil hebben.

Conclusie over Jumanji: Welcome to the jungle

Dit vervolg op de eerste film, van zo’n 20 jaar geleden, is een schot in de roos. De technieken zijn inmiddels zo ver gevorderd dat er zonder problemen een nieuwe fantasiewereld geschapen kan worden, en dat hebben ze gedaan! Monsterlijke neushoorns, gevaarlijke slangen en diepe ravijnen… alles komt terug in een komisch jasje vol spanning en actie. Het verhaal loopt als een trein. Vooral dankzij het feit dat de vier kinderen hun nieuwe lichamen en de nieuwe wereld nog moeten ontdekken speelt hierbij parten. Het is geweldig uitgevoerd en bedacht – met de nodige zelfspot onder de acteurs zelf, met Dwayne Johnson die zichzelf telkens complimentjes geeft over zijn lichaam en Jack Black die een perfect tienermeisje neerzet.

Door:
Score: Jumanji: Welcome to the jungle krijgt 9 van de 10 punten.

Informatie

Jumanji: Welcome to the jungle, Sony Pictures Home Entertainment
Tijdsduur: 119 minuten, actie.
Leeftijd: vanaf 12 jaar.
Ga direct naar Jumanji: Welcome to the jungle op BOL.com.

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.