logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Instant Family

Een gezin stichten doe je niet zo maar. Toegegeven, het kan in een zucht en een vloek tot stand komen, maar er komt meer bij kijken dan dat. Dat merken ook Ellie en Pete, een wat ouder stel dat – laten we zeggen – wat competitief is ingesteld. Wanneer Ellies zus zwanger is, krijgt ook Ellie het op haar heupen. Ze besluiten een adoptieproces in te gaan. Dat klinkt niet alleen makkelijker en veiliger, maar is ook nog eens goed om kinderen een tweede kans te geven. Daar begint het echter al!

Tegenpolen

Tijdens de adoptiecursus krijgen ze te maken met wel heel excentrieke begeleiders, die echt elkaars tegenpolen zijn. De een super positief, de ander met een heerlijk sarcastische inslag. De een hemelt een verhaal op, de ander haalt ‘m zonder problemen onderuit. Zo kan het dus ook. Al snel blijkt dat iedereen in de cursus een ander verhaal heeft – ieder verhaal is natuurlijk een tikje vreemd, maar wel grappig.

Instant Family: Drieling

Wanneer ze op een kinderontmoetingsdag wat moedeloos rondlopen, worden ze tegengesproken door een wat tegendraadse puber. Precies wat in het straatje van Ellie en Paul valt in Instant Family – alleen weten ze op dat moment nog niet dat de eigenwijze Lizzy nog een broertje en een zusje hebben… en dat het concept van pleeggezinnen is om de gezinnen zo veel mogelijk bij elkaar te houden. Zo hebben Paul en Ellie ineens niet één, maar drie kinderen!

Opvoedkunde door het toilet

Al snel staan de kersverse ouders van Instant Family tot over hun ellebogen in de opvoedproblemen. De eigenwijze puber is tot daar aan toe – een zwarte kamer is zo geschilderd – maar Juan loopt overal tegenaan en is een echte brokkenpiloot (en huilebalk, een heel slechte combinatie) terwijl de schattige Lita het echt op een krijsen kan zetten als ze haar zin niet krijgt. Bovendien hangt Lizzy nog altijd aan haar moeder, in de hoop ooit bij haar terug te kunnen keren als ze uit het gevang terugkomt. In de tussentijd steunen Ellie en Paul ontzettend op de hulp van de organisatie die hen gekoppeld heeft aan deze kinderen voor tips en adviezen. Als rasechte Amerikanen zitten ze regelmatig in hun praatgroepje om ervaringen uit te wisselen.

Ga direct naar Instant Family op BOL.com.


Recensie over Instant Family

CooleSuggesties topper

Instant Family is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Go figure! Het is een erg leuke en vooral ook hartverwarmende film over pleegouderschap en alle vooroordelen, problemen en obstakels die daar bij komen kijken. Je krijgt daardoor een bijzonder inkijkje in de wereld van het pleegouderschap, maar ook in de ervaringen met het omgaan met tieners, pubers, kleuters en de veranderingen in een gezin. Een echte aanrader!

Score: 9


Films koop je online bij:

Informatie

Titel: Instant Family
Uitgever: Universal Pictures
Tijdsduur: 118 minuten
Genre: komedie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouder

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.