logo-liggend-wit-donkerblauw

Film recensie: Ice Age: Avonturen van Buck Wild

ice age avonturen van buck wild filmposter

Het is precies 20 jaar geleden dat de eerste Ice Age-film verscheen op het witte doek. Daarna zijn er nog 5 film verschenen (inclusief deze film: Avonturen van Buck Wild). In deze film wordt je weer meegenomen naar de oertijd, waar je meekijkt over de schouders van mammoet Manny (Manfred) en de slungelige luiaard Sid, sabeltandtijger Diego en al hun vrienden die ze gaandeweg oppikken.

Ice Age: Avonturen van Buck Wild is vanaf 28 maart exclusief te zien op Disney+

Welke Ice Age films zijn er?

Er zijn best wel wat films verschenen, die je het best in de juiste volgorde kunt kijken. De vriendengroep wordt namelijk alsmaar groter. Ook worden er tussen de films nog al wat verwijzingen gemaakt naar eerdere verhalen. Begin dus zeker bij het begin (de oudste film) en bingewatch ze allemaal!

Lange films

 1. Ice Age (2002)
 2. Ice Age: The Meltdown (2006)
 3. Ice Age: Dawn of the Dinosaurs (2009)
 4. Ice Age: Continental Drift (2012)
 5. Ice Age: Collision Course (2016)
 6. Ice Age: Adventures of Buck Wild (2022)

Korte films

 1. Gone Nutty (2002)
 2. No Time for Nuts (2006)
 3. Surviving Sid (2008)
 4. Scrat’s Continental Crack-Up (2010)
 5. Scrat’s Continental Crack-Up: Part 2 (2011)
 6. Ice Age: A Mammoth Christmas (2011)
 7. Cosmic Scrat-tastrophe (2015)
 8. Ice Age: The Great Egg-Scapade (2016)

Bekijk de trailer van Ice Age: Adventures of Buck Wild

Waar gaat Ice Age: Avonturen van Buck Wild over?

In Avonturen van Buck Wild gooit de franchise het over een andere boeg. Waar de eerdere avonturen vooral draaiden om Manfred en Diego, gaat deze film over de buidelratten Crash en Eddie, van wie mammoet Ellie een adoptiezus is (lang verhaal, dat wordt verteld in de tweede film). Crash en Eddie willen op eigen benen staan en keren daarvoor terug naar het Verloren Land, die ze hebben leren kennen in de derde film. Daar komen ze weer in aanraking met de stoere wezel Buck Wild, die probeert de ondergrondse wereld op een vreedzame manier te leiden.

Gevaar alom

Dat is niet zo makkelijk, want dino’s en zoogdieren horen niet samen te leven… tenminste, niet volgens de nieuwe bedreiging Orzon, een evil triceratops met een heel grote hersenpan. Hij is alle dino’s te slim af en probeert met zijn minions, een kudde raptors, de zoogdieren te verslaan. Maar hij heeft geen rekening gehouden met Buckminster ‘Buck’ Wild, zijn ex-vriendin Zee (een soort stinkdier) en de onverwachte binnenkomst van de buidelratten Crash en Eddie!

Wie spreken de stemmen in van Ice Age: Adventures of Buck Wild?

 • Manfred “Manny” – Sean Kenin
 • Sid – Jake Green
 • Diego – Skyler Stone
 • Ellie – Dominique Jennings
 • Crash – Vincent Tong
 • Eddie – Aaron Harris
 • Buck Wild – Simon Pegg
 • Orson – Utkarsh Ambudkar
 • Zee – Justina Machado
streaming-banner-disney-plus

Recensie over Ice Age: Adventures of Buck Wild

De Avonturen van Buck Wild draaien eigenlijk om de buidelratten Eddie en Crash. Zij willen op eigen benen staan en belanden in een wild avontuur met hun grote idool, Buck Wild. Samen beleven ze een spannend avontuur, waarbij er heel wat oude vrienden ten tonele verschijnen. Zelfs Sid en zijn geadopteerde vriendjes (echt: kijk die films!) komen voorbij om in de spannende finale de helpende hand te bieden. De film bevat sommige spannende en bedreigende momenten, vooral wanneer de raptors onze helden insluiten, maar op wat rake klappen na verloopt de strijd zonder bloedvergieten.

Score: 8


Informatie

Titel: Ice Age: Adventures of Buck Wild
Uitgever: Disney+
Tijdsduur: 89 minuten
Genre: animatie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouderBevat scenes met geweld

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

 1. […] “The Ice Age Adventures of Buck Wild” zet de hilarische avonturen van je favoriete prehistorische zoogdieren voort. Hierin gaan de opossumbroers Crash en Eddie op zoek naar een eigen plek, maar komen al snel vast te zitten in een enorme ondergrondse grot. Ze worden gered door de eenogige, avontuurminnende wezel die op dinosauriërs jaagt, Buck Wild, en samen moeten ze het opnemen tegen de weerbarstige dinosaurussen die in de Lost World wonen. Komt op 25 maart naar Disney+. […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.