logo-liggend-wit-donkerblauw

Film recensie: Hotel Transsylvanie 3: Een monsterlijk leuke vakantie

In Hotel Transsylvanië is het graaf Dracula die het voor het zeggen heeft. Hij woont er samen met zijn dochter Mavis, haar menselijke man Johnny, hun vampierkindje Dennis en een paar heel hechte vrienden, van mummies tot weerwolven. Maar het runnen van een hotel is een drukke aangelegenheid. Je blijft bezig met rennen en vliegen om het je gasten naar de zin te maken. Zo gebeurt het dat Drac en Mavis elkaar eigenlijk nauwelijks meer zien. Daar moet verandering in komen, vind Mavis. Samen met de vrienden uit Hotel Transsylvanië 3 gaan ze op een Monsterlijk leuke vakantie! Op een cruiseschip, wel te verstaan.

Aartsvijand

Je zou denken dat iedereen inmiddels wel wegloopt met de zachtaardige Dracula, maar niets is minder waar. Zijn aartsvijand, Abraham Van Helsing, zint nog steeds op wraak. Hij probeert namelijk alle monsters te vernietigen en Dracula zit hem keer op keer dwars. Maar nu zal alles anders zijn! De oude man leeft al tientallen jaren als deels robot, wat hem nagenoeg onsterfelijk maakt. Zijn achterkleindochter Ericka is de kapitein op het monsterschip, dat naar de verloren stad Atlantis vaart. Zij heeft dus alle kans om heel wat monsters te vernietigen. Maar Abraham van Helsing heeft heel andere plannen…

Vakantieperikelen

Ondertussen is ons gezelschap in Hotel Transsylvanie 3: Een monsterlijke vakantie lekker aan het genieten van hun welverdiende rustmomenten. Voor zo ver dat gaat, tenminste. Liefde en familie zijn het thema van de film en komen onder druk te staan wanneer Dracula smoorverliefd wordt op de kapitein. Juist ja: Ericka, de achterkleindochter van zijn aartsvijand! En hoewel hij dat verborgen wil houden voor Mavis (uit angst hoe zij daar op zou reageren) steunen zijn vrienden hem om toenadering te zoeken tot Ericka. In hoeverre dat lukt, want Drac blijkt een verlegen ventje te zijn als het aankomt op het versieren van meisjes… hij kan dus alle hulp en steun gebruiken!

Benieuwd naar de Nederlandse stemmen van Hotel Transsylvanie 3? Die vind je onder de link.

Ga direct naar Hotel Transsylvanie 3 – Een monsterlijk leuke vakantie op BOL.com.


Recensie over Hotel Transsylvanie 3 – Een monsterlijk leuke vakantie

Het is de makers van Hotel Transsylvanië 3 gelukt om een tekenfilm te maken die leuk is voor jong en oud. Er zitten namelijk op een paar niveaus grappen in, die je soms alleen weet te waarderen met de juiste (levens)ervaring. Het thema verliefdheid spat er van af: de love boat voor monsters komt absoluut goed uit de verf. Persoonlijk vind ik deze film leuker dan de tweede.

Score: 7


Informatie

Titel: Hotel Transsylvanie 3 – Een monsterlijk leuke vakantie
Uitgever: Sony Pictures Home Entertainment
Tijdsduur: 91 minuten
Genre: animatie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.