Film recensie: Hawaii Five-O, seizoen 8


Soms vraag ik me wel eens af hoe het kan dat de ene serie na 1 seizoen al van de buis wordt gehaald, terwijl een andere nog een vervolg krijgt. Als je ze ziet heb je wel een vaag vermoeden (je blijft ‘m immers kijken) maar hoe kan het dat er van sommige series meer dan 10 seizoenen worden gemaakt? Zo erg is het dus niet gesteld met de wegzappende Youtube-samenleving! Hawaii Five-O is ook al druk op weg naar deze mijlpaal: ik heb inmiddels het achtste seizoen uitgekeken.

Subtiele wijzigingen

Het is voor series als Hawaii Five-O alleen mogelijk om door te gaan als ze het verhaal en de personages interessant houden voor de kijkers. Kleine veranderingen daarin kunnen al genoeg zijn. Een extra personage, iemand vertrekt, mensen krijgen een relatie (of ruzie)… in dit achtste seizoen moet de serie het zelfs met twee man minder stellen, aangezien Grace Park en Daniel Dae Kim zijn opgestapt. Dat moet het een flinke impuls geven, zou je zo denken! In dit seizoen komen er de stoere Tani Rey (die lak heeft aan regels) en de ex-SEAL Junior Reigns bij als aanvulling op het team.

Formulewerk

Series als dit werken altijd met een bepaalde formule. Je hebt een lange rode draad door de hele serie (zoals de restaurantplannen van McGarrett en Danny) en de ontwikkeling van verschillende personages. Daarnaast is er natuurlijk het concept van de serie: er is een misdaad die moet worden opgelost, met een spannende ontknoping, wat mysteries en technisch onderzoek en vooral actie als afsluiter. En in dit geval de geweldige omgeving van Hawaii waar de serie zich afspeelt, en de relaxte sfeer die het uitstraalt. Nou ja – met een nadruk op de misdaad, dan.


Recensie over Hawaii Five-O, seizoen 8

Hawaii – daar moet je wel van houden! Het politieteam van de serie Hawaii Five-O heeft het echter maar druk met de misdaad. De personages zijn excentriek maar niet echt over the top, wat ze een menselijk karakter geeft. De afleveringen zijn in dit seizoen best op zichzelfstaand, wat jammer is. Je bekijkt meer losse afleveringen dan de rode draad door de serie (de twee spelers zijn redelijk onverwacht vertrokken, zodat er flinke gaten in het script zaten.) Toch is het een fijne serie om naar te kijken, met veel actie, wat humor en interessante misdaden die moeten worden opgelost.

Score: 8


Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.