logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film review: Guardians of the Galaxy – vol 2


Guardians of the Galaxy 2Ken je de film Guardians of the Galaxy nog? Dit team aan ‘superhelden’ was tot op dat moment nog relatief onbekend in Nederland. En dat terwijl deze anti-helden, uit de stal van Marvel, in het buitenland al relatief bekend waren. Op zich ook erg logisch, want iedereen kan zich wel identificeren met een van de karakters uit het team aan beschermers van het universum. Of dat nu Peter Wuill is, of juist de super-schattige (tenminste – in Guardians of the Galaxy, vol 2 is hij een jonge ent en daardoor erg schattig). In dit tweede avontuur van onze helden ga je weer een nieuw avontuur op – eentje vol verrassingen en openbaringen!

Vaderschap

Wat Guardians of the Galaxy, vol 2 zo bijzonder maakt, is dat Peters vader zijn intrede doet in de verhaallijn. Het blijkt dat zijn vader een soort godheid is: onsterfelijk en met de macht om te scheppen. Zo heeft hij een hele wereld voor zichzelf geschapen, die aan ieders stoutse dromen voldoet. Heerlijk magisch met een romantische inborst. Daar is Peter direct van gecharmeerd, maar er is meer dan dat. Want zijn vader is blijkbaar niet helemaal zo goedaardig als Peter wil geloven. En hij wil per se zijn zin… goedschiks of kwaadschiks! Hoewel zijn team dat al snel ontdekt, is Peter al helemaal ingepalmd door zijn vader en geniet hij van zijn erfgoed – de macht om dingen te maken en een onsterfelijkheid waar hij altijd van gedroomd heeft.

Teamleden

Natuurlijk is er nog veel meer in dit verhaal dan alleen dat. Want zoals je weet is het team van Guardians of the galaxy nog niet zo lang bij elkaar. Ze kennen elkaar amper, Dat zorgt soms voor wat wrijving, maar ook voor onuitgesproken gevoelens. Want hoe laat je merken dat je bepaalde karaktertrekken van iemand helemaal niet zo weet te waarderen? Dat is best wel een dingetje. Of als je wat meer voor elkaar voelt dan vriendschap… hoe ga je daar mee om? Daarnaast heeft ieder lid van het team zo zijn eigen problemen en verhaallijnen. Drax is druk bezig met zijn gevoelens en het verwerken van zijn verlies, Gamora ontmoet haar zus (die best wel wrok koestert jegens haar grote zus) en Raccoon… wel… die kan het niet laten om af en toe iets te stelen. En dat komt lang niet altijd goed uit! En dan is er nog Groot, die zichzelf heeft opgeofferd in het eerste verhaal en nu langzaam weer opgekweekt wordt uit een klein takje. Schattig en naïef – een echte puberjongen!


Recensie over Guardians of the Galaxy 2

Guardians of the Galaxy, vol 2 is een geweldige actiefilm voor iedereen die van superhelden houdt – en van science fiction. Maar zoals in de meeste Marvel verhalen is er meer dan je in eerste instantie zou denken aan dit verhaal. Het is een verhaal dat eigenlijk draait om familie – in het geval van Peter om zijn vader (en wie het meeste recht heeft om zich zijn vader te mogen noemen), Gamora die in conflict raakt met haar zus, Drax en het verlies van zijn vrouw en kinderen, en nog veel meer. De special effects zijn geweldig uitgevoerd, de verhaallijn steekt prima in elkaar. En ben je eenmaal bekend met de Guardians en wil je meer? Dan is er goed nieuws, want de Marvel reeks over deze club anti-helden is sinds vorig jaar in het Nederlands vertaald!

Score: 8


Informatie

Titel: Guardians of the Galaxy 2
Uitgever: Marvel
Tijdsduur: 136 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.