logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Gringo


gringoHet is niet altijd makkelijk om werknemer te zijn. Je valt namelijk altijd onder een leidinggevende, die zichzelf soms als baas ziet. Op die momenten heb je het zwaar. Dat weet ook Harold, die bij het bedrijf van zijn vriend Richard Rusk werkt. Een bedrijf dat zich bezig houdt met medicijnen en op dit moment ontzettend druk is met de legalisering van medicinale marihuana. Daarbij worden heel wat contacten gelegd met Mexico, waar Harold weer voor verantwoordelijk is. De Gringo reist regelmatig heen en weer.

Slechte zaken

Dan krijgt Harold te horen dat er een mogelijke overname actief is. Richard en diens zakenpartner Elaine Markinson, een ongelofelijk botte vrouw, gaan daarbij over lijken, maar Richard speelt mooi weer bij Harold. Toch gaan de twee op pad met Harold naar Mexico. Er zijn namelijk wat balansverschillen die moeten worden opgelost voor de overname compleet is. Maar zakendoen over drugs in Mexico? Dat is niet altijd een even goed idee. Daar zijn namelijk grote partijen mee gemoeid die zich niet zo makkelijk de les laten lezen! Zo deed het bedrijf waar Harold contact mee had ook zaken met de Zwarte Panter, een bende die grof geschut inzet om hun doel te bereiken.

Misdaad loont

Langzaam maar zeker ontdekt onze gringo Harold dat misdaad wel degelijk loont. Dat ziet hij bij Richard, die lak heeft aan iedereen en wel kan doen en laten wat hij wil. Als Harolds vrouw hem verlaat en hij via een slinkse wijze te weten komt dat zijn baan wordt opgezegd na de overname, besluit Harold dat het genoeg is geweest. Ook hij kan dit spelletje spelen! Maar dan wel op zijn manier. De grenzen opzoeken dus van goed en kwaad. Hij zet een ontvoering in scène en probeert zo geld los te peuteren. Als blijkt dat de echte maffia achter hem aanzit, Richard een ex-marinier heeft ingezet om Harold te veroveren en er nog een jonge drugskoerier in het spel komt, is de chaos compleet!

Bekijk hier de trailer van Gringo

Recensie over Gringo

Gringo begint misschien een beetje lafjes, maar komt na een half uurtje goed op gang met een soort klucht-achtige samensmelting van partijen en nieuwe rolverdelingen. Op het moment dat Harold besluit dat het genoeg is geweest, komt de film goed binnen. De acteurs leveren prima werk, hoewel het geen kaskraker met mega-budgetten is, ziet alles er ook prima uit. Een vermakelijke en ietwat chaotische film.

Door:
Score: Gringo krijgt 7 van de 10 punten.

Ga direct naar Gringo op BOL.com.

Films koop je online bij:

Informatie

Gringo,
The Searchers

Tijdsduur: 111 minuten, actie. Leeftijd: vanaf 16 jaar.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.