logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Goosebumps 2: Haunted Halloween


Ken je de boeken van Goosebumps? In het Nederlands zijn ze vertaald en uitgegeven door uitgeverij Kluitman onder de naam Kippenvel. Super spannende en enge boeken, die je zou kunnen vergelijken met de engere boeken van Paul van Loon! In de eerste film Goosebumps heb je kunnen zien hoe de boeken soms tot leven kunnen komen. De schrijver, R.L. Stine, heeft de verhalen namelijk getypt op een magische typemachine, waardoor ze nog spannender en levensecht worden. Echt levensecht, dus. En dat zorgt voor de nodige problemen!

Verloren boek

Het gebeurt bij schrijvers echter maar wat vaak dat ze beginnen aan een verhaal, maar er niet meer aan toekomen om het te voltooien. In het geval van Goosebumps 2 blijkt ook R.L. Stine zo’n boek te hebben: Haunted Halloween. Zijn eerste boek, nog wel, waar hij niet blij mee was. Er was nog zo veel te verbeteren! En dus verdween het in een kist, achter het schot van zijn grote huis, om vervolgens vergeten te worden. Totdat twee jongens het huis mogen leegruimen. Sonny en Sam hebben namelijk een eigen bedrijfje, waarbij ze de rotzooi van anderen opruimen en wegbrengen. Hun loon? Mooie spullen die daar tussen zitten, die ze vervolgens zouden kunnen verkopen. Echt goed loopt het dus nog niet, daarom zijn ze ook extra blij dat ze dit creepy huis mogen leegruimen.

Geheime ruimte

Al snel ontdekken ze de geheime ruimte, waar niet alleen het oude boek, maar ook de oude pop, Slappy, in ligt. Met deze pop is de grootste ellende begonnen, met deze pop zal het ook dit keer weer helemaal mis gaan. Slappy kan namelijk tot leven komen wanneer hij wil en met zijn telekinetische krachten kan hij alles laten gebeuren wat hij maar wil. En dus heeft hij Sam en Sonny snel om zijn vinger gewikkeld, maar ook hun zus Sarah lijkt onder de indruk. Tot het moment dat het echt eng gaat worden en alle Halloweendecoraties tot leven komen. Dan wordt het niet alleen eng, maar ook nog eens knap gevaarlijk! Ben jij klaar voor een Haunted Halloween?

Ga direct naar Goosebumps 2: Haunted Halloween op BOL.com.


Recensie over Goosebumps 2

CooleSuggesties topper

Niet alleen de boeken van R.L. Stine zijn super spannend, zijn films kunnen er ook wat van! Op magische wijze worden monsters, griezels en enge schepsels tot leven gewekt op het televisiescherm, maar dan wel geschikt voor kinderen. De enge schrikmomenten zijn in deze film wat minder aanwezig dan in de eerste film, maar je zult wel regelmatig kippenvel op je armen voelen verschijnen. En dat is precies de bedoeling van deze film!

Score: 9


Informatie

Titel: Goosebumps 2
Uitgever: Sony Pictures Home Entertainment
Tijdsduur: 86 minuten
Genre: avontuur.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.