logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Geostorm – wees er snel bij, voor de wereld vergaat!


Het is je vast ook opgevallen dat onze wereld een beetje in de war is. In twee dagen tijd kan het hier in Nederland zelfs van -11 naar +11 schieten, orkanen razen over de wereld, er is sneeuw in landen waar het bijna nooit sneeuwt… soms is het best beangstigend. In Geostorm hebben ze daar een oplossing voor bedacht, in de vorm van een netwerk aan satellieten die het weer kunnen beïnvloeden. Wordt er een bijzondere periode van droogde gespot, een orkaan of een andere weersramp, dan schieten deze satellieten te hulp om de oorzaak van het probleem aan te pakken. Dat scheelt een hele boek ellende. De wereld is weer een happy place!

Gevoelig onderwerp

Het bijzondere aan dit hele project is dat het door een klein team aan techneuten is opgezet en ontwikkeld. De Amerikanen zijn er dan ook maar wat trots op dat ze zo ver zijn gekomen en dat de wereld al jarenlang vrij is van de onterechte ellende (die de mensen tenslotte toch op zichzelf hebben afgeroepen). Toch wil de rest van de wereld ook een vinger in de pap, zoals je zult begrijpen. Anders ben je wel heel afhankelijk van onze Amerikaanse vrienden! Dat idee zorgt voor de nodige wrijving en strubbeling. Vooral Jake, de eigenzinnige techneut die het hele beschermprogramma heeft bedacht en ontwikkeld, wordt regelmatig tegen de haren ingestreken. Hij wordt dan ook op staande voet uit zijn functie ontzet, omdat hij weer eens een grote mond heeft gehad. Tja, het zijn soms net kleine jongens.

Wereldramp

Dan gebeurt het. Langzaam maar zeker vinden er rampen plaats, verspreid over de hele wereld. Die rampen verschillen heel erg, van grote hagelstenen tot een tsunami, van aardbevingen tot enorme, plaatselijke, hittegolven. In eerste instantie lijkt het erop dat de beschermsatellieten het laten afweten, maar al snel komt de waarheid aan het licht. Er is een hacker in het spel, die de satellieten heeft gegijzeld. En als er niet aan zijn eisen wordt voldaan, dan zal er een heuse geostorm ontketenen: een fikse serie rampen waar de wereld aan ten onder zal gaan.

Oplossingen

Het is nu aan de hele wereld om de satellieten uit handen van de hacker te krijgen, maar dat kunnen ze niet alleen. Blijkbaar is Jake de enige die dit soort problemen kan oplossen, omdat hij van de hoed en de rand weet. Gelukkig wordt hij bijgestaan door een paar vrienden en zijn broer Max, die een belangrijke functie heeft binnen de overheid. Daarnaast is Max’ vriendin Sarah een belangrijke schakel in het geheel, aangezien zij onderdeel is van de Amerikaanse geheime dienst. Zij kan vanuit haar positie heel wat informatie verzamelen en uitzoeken wie de mogelijke dader is. Gaandeweg maken ze wat nieuwe vrienden, maar ook heel wat vijanden… een echte race tegen de klok!

Conclusie over Geostorm

Geostorm is een spannende spektakelfilm met geweldige visuele effecten en een enorme spanningsboog dankzij de tijdsdruk die er op de hoofdrolspelers wordt gelegd. Als kijker wordt je heen en weer geslingerd tussen een fiks aantal complotten, maar het duurt even voor je zelf weet hoe de vork in de steel zit. Kijk je even door het feit heen dat er slechts 1 iemand is die het daadwerkelijke systeem snapt en kent, dan is het een grandioze actiefilm met spanning, drama, een vleugje humor en gave special effects. Zet je Dolbyset maar goed hard – films als deze verdienen dat!

Door:
Score: Geostorm krijgt 8 van de 10 punten.

Informatie

Geostorm, Warner Bros
Tijdsduur: 01:48 minuten, actie.
Leeftijd: vanaf 12 jaar.
Ga direct naar Geostorm op BOL.com.

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.