Film recensie: Gemini, Sony Pictures

Er zijn veel verhalen die draaien om Los Angeles, maar weinig films nemen je mee in een kijkje achter de schermen. Nou ja… achter de schermen… hoewel de film Gemini draait om een actrice, is het leven natuurlijk heel anders. Wel neemt deze film je mee naar de rauwe kant van deze stad, waar acteurs en filmmakers de boventoon lijken te voeren. Aaron Katz, filmmaker, laat in Gemini zijn eigen kant zien van Los Angeles. En die is niet zo rooskleurig als je in de films voorbij ziet komen.

Actrice in nood

De hoofdrolspeelsters van Gemini zijn de actrice Heather en haar assistente Jill. Blijkbaar gaat Heather door een moeilijke periode (zo is het bijvoorbeeld uit met haar vriendje) en probeert Jill alles angstvallig binnen de perken te houden. In het begin van de film zie je bijvoorbeeld hoe Jill uitlegt aan een filmmaker dat Heather een rol afwijst. En die afwijzing valt niet in goede aarde. Heather blijkt echter wat meer ‘vijanden’ te hebben. Er wordt in ieder geval nog al wat rondgestrooid met moorden en vermoord worden. Vanaf dat moment sluimert een misdaad al in je hoofd.

Misdaad

De dag daarna – Jill en Heather zakken nog even goed door – blijkt Heather dood te zijn. De politie verdenkt Jill, maar die zet het op een lopen. Geïnspireerd door het film-achtige Los Angeles geeft ze zichzelf een leuke make-over. Ze verft haar haar blond, trekt een lange regenjas aan en gaat de detective uithangen. Ze kruipt langzaam in het leven van Heather en probeert te achterhalen wie haar vermoord zou kunnen hebben…

Ga direct naar Gemini op BOL.com.


Recensie over Gemini

Als ik Gemini zou moeten omschrijven, dan zou het zijn als een arthouse film noir. Het is een interessante film, vol verwijzingen naar Los Angeles en de filmwereld, maar tegelijkertijd is het ook een film die soms wat onduidelijk is en veel te gissen overlaat. Veel tempo zit er overigens niet in – de film steunt voor een groot deel op dialogen, maar heeft wel genoeg tempo om interessant te blijven. De belevenissen van Jill zijn best grappig van tijd tot tijd, ze stuntelt zichzelf een beetje door de hele situatie.

Score: 7


Informatie

Titel: Gemini
Uitgever: Sony Pictures Home Entertainment
Tijdsduur: 93 minuten
Genre: thriller.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.