logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: French Exit


French Exit is de boekverfilming van Patrick deWitt’s gelijknamige roman. Het verhaal gaat over een excentrieke weduwe Frances in Manhattan, die compleet haar eigen plan trekt. Zo maakt ze toont ze pas na 12 jaar interesse in haar zoon Malcolm, om hem gewoon van school te halen tijdens een schooldag en ‘leuke dingen te gaan doen’. De relatie tussen haar en haar zoon zijn dan ook wat vreemd. Hij krijgt niet echt de meest geweldige voorbeelden als rolmodel, laten we het zo zeggen. Als volwassen zoon zien we hem dan ook steevast in pak rondlopen. Uiterlijk is immers alles!

Bankroet

Het verhaal komt goed op stoom wanneer blijkt dat haar geldstroom een halt wordt toegeroepen. Haar appartement, bankrekening… alles wordt stopgezet. Dankzij een vriendin kunnen ze toevlucht zoeken in Parijs, haar vriendin heeft namelijk een appartement dat ze nauwelijks bezoekt. En dus trekken Frances en Malcolm naar Parijs, met een stapel bankbiljetten van hun leeggeroofde bankrekening voor deze werd bevroren. Daar moeten ze zien te overleven in een wereld die ze helemaal niet kennen.

Bekijk de trailer van French Exit:

Sfeervol verhaal

Het fraaie is dat er een grote nadruk licht op de sfeer. Het contrast tussen het hooghartige Amerikaanse leven en de kliko’s aan de weg in Parijs kan niet groter zijn. De sfeervolle belichting werpen een bijna melancholische en dramatische sfeer over de film, die alleen maar wordt versterkt door de uitdrukkingen van de ster van de film, Michelle Pfeiffer. Daardoor ontstaat er een soort magie die zijn weerga niet kent. Jammer genoeg wordt die magie best wel getemperd door de medespelers van deze film, die net niet helemaal geweldig uit de verf komen. Hoewel de kat wel een fraaie positie inneemt in de latere film.


Recensie over French Exit

French Exit is de Grote Oversteek voor veel Amerikanen naar het Europese vasteland. Naast Michelle Pfeiffer is ook de rol van Valerie Mahaffey als ‘bekende van de familie’ een geweldige aanwinst voor het verhaal. Michelle is echter briljant in haar acteerwerk, met als grootste punt de manier waarop ze een Parijse ober terechtwijst op zijn hooghartige nonchalance. Een onderhoudende film, met flink wat absurdistische momenten en zo nu en dan een rustpunt.

Score: 7


Informatie

Titel: French Exit
Uitgever: Sony Pictures Home Entertainment
Tijdsduur: 113 minuten
Genre: speelfilm.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouder

Bekijk deze film op: Netflix | Prime Video | Disney+ | Pathe Thuis

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.