logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: De Wilde Stad

Natuurfilms en documentaires hebben de afgelopen jaren een flinke metamorfose ondergaan. Mede dankzij Sir David Attenburough, die zijn belevenissen steevast verpakte in een spannend en aantrekkelijk verhaal, werd het interessant om een verhaal te vertellen aan de hand van natuurbeelden. De BBC kwam vervolgens met een hele reeks thematische documentaires, maar ook van Nederlandse bodem zijn een aantal pareltjes gekomen, met De Wilde Stad als meest recente documentaire. Daarin staan de dieren in het stadse leven (in dit geval van Amsterdam) centraal.

Veelzijdig Amsterdam

Dankzij moderne technieken en slimme camera’s zijn er unieke beelden geschoten van de verschillende dieren die je in Amsterdam kunt tegenkomen. Daar zitten een paar mooie exemplaren tussen, van roofvogels tot vossen zelfs! Maar ook de bekende duiven, meeuwen en ratten krijgen meer dan genoeg aandacht in de film. Met timelapses, close-ups en camera’s in nestkastjes kunnen er echt heel mooie beelden getoond worden van het leven van de dieren.

Presentator op poten

De dieren van Amsterdam worden in De Wilde Stad aan elkaar gepraat door een rasechte Amsterdamse kat, die je tijdens zijn zwerftochten door de stad. Zo bespreekt hij – doorspekt met een melancholische ondertoon – de verschillende dieren. Daarbij schuift de Amsterdamse grachtentijger zijn mening absoluut niet onder stoelen of banken. In tegendeel, de wilde dieren krijgen er zonder meer van langs in zijn commentaar!


Recensie over De Wilde Stad

CooleSuggesties topper

De Wilde Stad is een geweldige documentaire voor jong en oud. De jonge meerkoetjes doen je hart smelten, de hebberige meeuwen doen je bloed koken. Telkens weer lukt het om unieke perspectieven op het leven in Amsterdam te tonen, wat de film uniek en aantrekkelijk maakt. Dat alles tegen een bekende achtergrond van Amsterdam (hoewel het wel leuk zou zijn geweest om ook de locaties erbij te hebben in beeld). De verteller praat het verhaal goed aan elkaar, de identiteit van de kat als presentator is een goede zet geweest.

Score: 9


Informatie

Titel: De Wilde Stad
Uitgever: EMS Films
Tijdsduur: 86 minuten
Genre: documentaire.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.