logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: De Film van Dylan Haegens

De-film-van-Dylan-Haegens_ps_1_jpg_sd-low

Dylan Haegens ken je vast wel. De YouTuber heeft inmiddels bijna 1,5 miljoen abonnees op zijn YouTubekanaal, waar hij zijn publiek vermaakt met korte komische sketches – meestal in de vorm van De Tien Beste … , maar ook een aantal andere bizarre en grappige sketches passeren de revue. Dat doet Dylan overigens niet alleen. Hoewel hij wel de hoofdrol speelt in de grappige filmpjes, zou het er heel anders uitzien zonder Teun, Rick en Marit! En die team-effort wordt ook meermaals erkent door Dylan zelf, wat hem zeker siert. Ook die samenwerking staat in De Film van Dylan Haegens centraal, zeker wanneer Dylan en Rick hun eigen plan proberen te trekken.

Van YouTube naar film

Een YouTube filmpje van Dylan duurt meestal zo’n tien minuten. Soms wat korter, soms wat langer. Een film daarentegen duurt heel wat langer, daar moet je ongeveer anderhalf uur mee zien te vullen. Een heel andere aanpak, zoals je begrijpt, maar ook daar draait Dylan zijn hand niet voor om. Met de juiste hulp en expertise in huis is het hem dan ook gelukt om een heel vermakelijke film neer te zetten: De Film van Dylan Haegens. Daarin zie je wat de concurrentiestrijd tussen de YouTubers allemaal teweeg kan brengen (hoewel die er in werkelijkheid niet echt lijkt te zijn). Dylan heeft namelijk te maken met een felle concurrentie van IJsbrand, die telkens zijn ideeën steelt. Maar hoe kan hij dat zo snel? Dylan en Rick gaan op onderzoek uit en ontdekken iets heel bizars. IJsbrand maakt namelijk gebruik van computer-animaties! Dat willen Dylan en Rick natuurlijk ook proberen, maar of dat zo’n goed idee was…

Komisch

Door De Film van Dylan Haegens heen zitten natuurlijk heel veel sketches en grappige scenes. Dat is immers waar Dylan en zijn team bekend mee zijn geworden. Het zou dom zijn om daar vanaf te stappen. Je ziet dan ook dat die fragmenten de leukste zijn in de film: daar zitten de acteurs het beste in. Om het hele verhaal neer te zetten hebben ze bovendien een aantal grote namen aangetrokken om de film meer vorm te geven – en dat merk je zeker. Het verhaal krijgt op die punten net even een zetje, je merkt dat Team Dylan net iets anders speelt in de buurt van de ervaren acteurs.

De première

Wij mochten aanwezig zijn op de première van De film van Dylan Haegens in zijn thuisplaats, Venray. Het was een drukte van jewelste met die-hard fans, nieuwsgierigen en natuurlijk de pers. Op de rode loper stond een enorme banner van De Film van Dylan Haegens, waar de verschillende (YouTube)sterren even halt hielden om zich te laten portretteren of een kort interview te geven. Erg tof om mee te maken! In de zaal zelf zaten pers, gasten, genodigden en acteurs door elkaar heen, wat het ook een bont gezelschap maakte. Achteraf was er natuurlijk een afterparty, maar die wilde beelden zijn niet voor ieders ogen bestemd 😉


Recensie over De film van Dylan Haegens

Van YouTube naar het witte doek – dat is nog al een overstap. Toch is het Dylan gelukt om niet alleen een leuke film neer te zetten vol humor, maar ook de sfeer en stijl van zijn YouTube-kanaal mee te nemen in dat verhaal. Deels door dicht bij de bron te blijven (het is immers een film over het leven van een YouTuber, maar ook vooral door de grappen en droge humor.

Score: 8


Informatie

Titel: De film van Dylan Haegens
Uitgever: Just Film
Tijdsduur: 81 minuten
Genre: komedie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.