logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: DC’s Legends of Tomorrow, seizoen 2

legends of tomorrow

DC’s Legends of Tomorrow was een stoere toevoeging aan het assortiment superheldenseries, hoewel het niet altijd even goed en professioneel uit de verf leek te komen. Toch was het hele concept van een bij elkaar geraapt team superhelden en het tijdreizen een welkome benadering van het fenomeel superhelden. DC’s Legends of Tomorrow, seizoen 2 is een verbetering op het eerste seizoen: alles wat niet werkte is eruit gehaald, met een paar upgrades om de serie zelfs beter te maken.

Rotte appels

Er waren natuurlijk een paar elementen in het eerste seizoen dat niet werkte: de grootste rotte appel was wel Vandal Savage (Casper Crump) en zijn millennia-lange vete met Hawkgirl (Ciara Renée) en Hawkman (Falk Hentschel). Maar omdat Savage op eindelijk werd gedood en de Hawks van het hoofdpodium schuifelden in de seizoensfinale, was de show vrij om vooruit te gaan in de première van Season 2, “Out of Time.” En dat deden ze! The Hawks waren niet de enige personages die werden gesnoeid uit de cast voor seizoen 2. Captain Cold (Wentworth Miller) werd ook uit de serie geschreven.

Frisse wind

Verrassend genoeg trok “Out of Time” niet direct op van de cliffhanger van Season 1 en de introductie van Rex Tyler (Patrick J. Adams). In plaats daarvan opende het seizoen met een rare maar boeiende omweg, waarbij nieuwkomer Nate Heywood (Nick Zano) zich tot Oliver Queen (Stephen Amell) wendde voor hulp bij het opsporen van de tijdverplaatsde legendes. Dat diende als een geweldige introductie voor Nate en een leuke manier om één voor één opnieuw contact te leggen met de oude bende. Nate vestigde zich bijna onmiddellijk als een waardevolle nieuwe toevoeging aan de teamdynamiek, wat met zijn broederlijke band met Atom (Brandon Routh) en zijn schijnbaar verdoemde romance met Vixen (Maisie Richardson-Sellers).

Legion of Doom

DC’s Legends of Tomorrow gaat van start nadat het Legion of Doom werd geïntroduceerd en de Speer van het Lot werden geïntroduceerd als rode draad voor Seizoen 2. Het Legion zelf zorgt voor spanning met de meeslepende slechterik die in seizoen 1 duidelijk ontbrak. Natuurlijk zou je kunnen zeggen dat de show veilig speelde door een handvol populaire schurken van The Flash and Arrow te gebruiken in plaats van een nieuwe bedreiging te introduceren. Maar waarom zou je wel helden meenemen in een nieuwe serie en de schurken laten liggen? De insteek van Legends’ over het Legioen was gebaseerd op het idee dat al deze slechteriken het zelf hadden opgegeven en dat ze samen zochten naar de Speer van het Lot als een manier om hun eigen geschiedenis te herschrijven. Bovendien is het gewoon leuk om te zien hoe Reverse-Flash (Matt Letscher), Damien Darhk (Neal McDonough) en Malcolm Merlyn (John Barrowman) met elkaar omgaan. Je kunt drie heethoofdige, zelfingenomen schurken niet in één kamer gooien en niet verwachten dat de gemoederen overvleugelen en het verraad als wijn stroomt.


Recensie over DC’s Legends of Tomorrow, seizoen 2

In dit tweede seizoen van Legends of Tomorrow zit de vaart er meer in. Er wordt meer gebruik gemaakt van het DC Universe. Oude karakters worden ingewisseld voor nieuwe, maar vooral de humor speelt een grotere rol. DC steekt de draak met DC, en dat is geweldig leuk om te zien. Naast de helden krijgen ook de schurken een prominentere rol in de serie – met succes. Het lijkt allemaal wat beter in elkaar te steken, met scherpere verhaallijnen en interessante karakterontwikkelingen. De serie is er beduidend beter op geworden!

Score: 8


Informatie

Titel: Legends of Tomorrow, seizoen 2
Uitgever: Warner Bros
Tijdsduur: 17×42 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.