logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Daddy’s Home 2


daddys home 2

Ken je de komedie Daddy’s Home al? Daarin keek je mee in een gescheiden gezin, op het moment dat de stoere ex-man, die zijn plichten maar nauwelijks nakomt, ontdekt dat zijn vrouw een nieuwe vriend heeft. Zo’n zoetsappige kerel die alles leuk vindt en alleen maar goede dingen met de mensen voor heeft. Nou… niet met Dusty! Deze ex-soldaat houdt niet van dat kleffe gedoe. Een felle strijd begint, waarbij ze uiteindelijk een soort pact sluiten: het gaat hen tenslotte om de kinderen! In Daddy’s Home 2 zijn we weer een paar jaar verder, met de nodige ontwikkelingen. En nog meer misverstanden…

Opa-power

Naast het feit dat Dusty nu ook een vriendin heeft (die ook een dochtertje bij zich heeft) en ex-vrouw Sara met Brad ook een kindje heeft gekregen, is het toch vooral de inbreng van de beide opa’s die het gezin op losse schroeven zetten. Want de opa’s zijn de versterkte vorm van de papa’s! Dusty’s vader Kurt is een seksistische rokkenjager die het liefst herrie schopt. Brads vader Don maakt het liefst zo veel mogelijk tussenstops tijdens zijn reizen, zodat hij zo veel mogelijk nieuwe mensen kan ontmoeten. Zijn leven hangt aan elkaar van anekdotes, grappen en geknuffel. Grotere tegenstellingen kun je niet krijgen. Tot overmaat van ramp gooit opa Don wat olie op het vuur door een huisje te huren voor de hele familie, zodat ze elkaar beter leren kennen.

Kerst-stress

Je moet weten dat Daddy’s Home 2 afspeelt in de kerst-periode. Kerstliedjes, sneeuw en een bizar avontuur met kerstlampjes zijn daar duidelijke kenmerken van. Het is dan ook echt een kerst-komedie, wat tamelijk bizar is als je ‘m net na Pasen kijkt. Maar goed, je kunt niet alles hebben! De avonturen en belevenissen van ieder van de familieleden is vermakelijk en scherp, met de nodige sarcasme en absurde humor er tussenin. Sommige grappen moeten je liggen, dat is logisch, maar het gros van de humor trok me eigenlijk wel aan. Bovendien hebben alle karakters in de film zo hun momenten dat je ze heel sympathiek vind, en momenten dat je ze het liefst uit de film zou schrijven.


Recensie over Daddy’s Home 2

Persoonlijk vond ik Daddy’s Home 2 leuker dan de eerste film. Er zit – vooral door de hilarische opa’s – meer dynamiek in de film. Vooral ook dankzij het feit dat John Lithgow en Mel Gibson de rollen van opa op zich hebben genomen. Ze weten goed hoe ze een karakter moeten neerzetten! De humor is niet altijd even scherp en goed, maar over het algemeen heerlijk scherp. Een geweldige feel-good kerstfilm / familiefilm!

Score: 8


Informatie

Daddy’s Home 2, Universal Pictures
Tijdsduur: 100 minuten, komedie.
Leeftijd: vanaf 6 jaar.
Ga direct naar Daddy’s Home 2 op BOL.com.

 

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.