logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Complete Unknown


complete unknownIn Complete Unknown moet je vast klaar zitten voor een indrukwekkende maar trage ervaring. Het verhaal draait om Tom, die samen met zijn vrouw in Brooklyn woont. Hij is bezig met het helpen van de regering bij de aanpassingen van wat wetten, zij wil naar Californië om een opleiding tot goudsmid te volgen. Er is dus een lichte spanning tussen die twee.

Feestje!

Om zijn verjaardag te vieren heeft Tom een paar vrienden uitgenodigd voor wat drank, taart en een avondje in de kroeg. Eén van zijn vrienden neemt een nieuwe vriendin mee, Alice. Een indrukwekkende vrouw vol verhalen en avonturen als bioloog, maar Tom denkt anders te weten. Ze lijkt namelijk wel heel erg op zijn exvriendin, die hij voor dood had aangemerkt! Als ze eenmaal bekend dat zij inderdaad dat meisje is, wordt de wereld van Tom op zijn kop gezet.

Nieuwe werelden

Tom en Alice (eigenlijk Jennifer) lopen weg van het feest en maken heel wat omzwervingen voor ze weer thuis zijn. Daarbij leren ze elkaar opnieuw kennen. Tom leert de waarde van het leven en het ontdekken van nieuwe vaardigheden (en de macht van de leugen) kennen, Jennifer/Alice leert juist weer de drang naar stabiliteit en een vaste bodem kennen. Beiden zoeken in Complete Unknown dus naar een verandering in hun leven, iets wat juist de ander wel heeft. Daarbij zet Alice Tom een paar keer voor het blok om hem uit zijn schulp te jagen, terwijl Tom haar bestookt met kritische vragen die haar wereld behoorlijk aan het wankelen zitten. Beiden zijn ze elkaar aan het aftasten en uitdagen, heel subtiel en speels.

Ga direct naar Complete Unknown op BOL.com.


Recensie over Complete Unknown

Dit is een indrukwekkende film met een paar grappige wendingen, lange stiltes en intense blikken. Een trage film, net onderhoudend genoeg. De avonturen zijn verrassend en bijzonder, soms ontroerend, soms grappig, maar helemaal van de grond komt het niet, wellicht door de intense strakke blik van Michael Shannon?).

Score: 6


Informatie

Titel: Complete unknown
Uitgever: The Searchers
Tijdsduur: 91 minuten
Genre: speelfilm.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.