logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Cars 3, Walt Disney

Cars heeft een lange geschiedenis in ons jongenshuis. Het was de eerste film die we keken met onze jongens (in stukjes, natuurlijk) maar ook wel heel erg vaak! We hebben die blu-ray letterlijk grijsgedraaid! Cars 2 viel hier wat minder in de smaak, omdat het toch vooral om Takel draaide. De animo om het derde deel te kijken was hier dan ook niet heel erg hoog, tot ik hem gewoon opzette. Met de jongens aan mijn zijde hebben we ‘m van het begin tot het einde afgekeken. De dag erop? Stond hij gewoon weer aan. Misschien dat ze iets gemist hadden, aldus de mannen. Tja.

Bliksemsnel

Zoals het eerste film een dik moraal had, is dat bij de derde film ook zo. Bliksem gaat natuurlijk al heel wat jaartjes mee en moet bekennen dat er een nieuwe garde race-auto’s is opgestaan die technisch beter zijn, maar ook betere traintechnieken gebruikt. Geheel op statistieken en cijfertjes scheuren de moderne auto’s door de bochten, waarbij ze onze rode raceauto in het stof laten bijten. Na een fiks ongeluk moet Bliksem het rustig aandoen. Zoals je zou verwachten bij een oude racer: hij ziet het even niet meer zitten. Het is ook niet makkelijk om je nederlaag te erkennen, om plaats te maken voor de nieuwe garde! En hoewel Bliksem nog altijd top presteert, zijn er nu gewoon sporters die het nog beter doen. Vooral de arrogante Jackson Storm is een doorn in het oog.

Trainen

Zijn sponsoren hebben echter een geweldige verrassing in Cars 3. Rust-eze, het anti-roestmiddel dat de hoofdsponsor is van Bliksem McQueens raceteam, heeft het bedrijf verkocht aan een nieuwe investeerder. Die wil maar wat graag zo’n hip en modern trainingscentrum neerzetten. Bliksems hoop stijgt weer enorm. Dankzij die technieken, die zijn concurrenten ook gebruiken, moet hij toch weer bovenop kunnen komen? Maar ja – dan moet je wel open staan voor die rare maniertjes en vreemde technieken! Zijn coach Cruz doet er alles aan om hem te trainen, maar Bliksem ziet het gewoon niet zitten. Het is niet voor hem, trainen in een VR racebaan. Hij moet het grind voelen! En dus besluiten Cruz en Bliksem dat ze naar buiten gaan.

streaming-banner-disney-plus

Strubbelingen

Daar leren de twee elkaar een stuk beter kennen. Cruz wilde namelijk altijd al een coureur worden, en geen trainer. Omdat ze niet durfde te racen is ze maar gaan trainen. Door met Bliksem te trainen – die nog steeds in zak en as zit – krijgt ze zelf langzaam ook de kneepjes van het vak in de vingers. Als extra hulp trekt Bliksem samen met Cruz bij Doc Hudsons oude trainer aan de bel. De oude wagen doet het rustig aan met een paar racevrienden, maar wil zeker wel tijd vrijmaken om Bliksem (en Cruz) te trainen op de oude manieren. Maar of Bliksem dat zal helpen om Jackson Storm te verslaan?

Ga direct naar Cars 3 op BOL.com.

Recensie over Cars 3

CooleSuggesties topper

Met Cars 3 heeft Disney weer een geweldige film in handen. Het is een spannende film voor het hele gezin, herkenbaar voor jong en oud. Misschien wel vooral voor oud – volwassenen kunnen zich hier geweldig inleven op het idee dat ze worden ingehaald door de jongeren. Zoals met mobieltjes, computergebruik, ga maar door. Maar goed. Cars 3 maakt indruk door indrukwekkende omgevingen en de echtheid waarmee de voertuigen door de wereld bewegen. De grappige Taken is natuurlijk ook van de partij, en er zitten genoeg spannende en bizarre situaties in de film om je geen moment te vervelen.

Score: 9


Informatie

Titel: Cars 3
Uitgever: Disney Pixar
Tijdsduur: 98 minuten
Genre: animatie.
Kijkwijzer: Geschikt voor alle leeftijdenBevat spannende scenes

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.