logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Captain Marvel


Dankzij de Marvel films hebben we mogen kennismaken met een mooi aantal nieuwe en relatief onbekende superhelden, zoals Black Panther, Ant Man en nu Captain Marvel. Deze heldin heeft een bewogen geschiedenis, die in deze film goed tot uiting komt – misschien een tikje te veel, maar dat is een kwestie van smaak.

De geschiedenis van Captain Marvel

Captain Marvel draait om Carol Danvers, een rol van Brie Larson. Ze leeft op een planeet hier ver vandaan, waar ze wordt opgeleid door de Kree. Dit ras (nou ja – eigenlijk meer een levenswijze, als je kijkt naar de diversiteit op deze planeet) voert al eeuwenlang oorlog met de Skrull, die van vorm kunnen veranderen. Hier is Carol een krijger in opleiding, waarbij ze leert vechten met haar unieke gave: vurige vuisten, zoals je die ook wel kent van Iron Fist, maar dan iets anders. Haar leermeester is Yon-Rogg, gespeeld door Jude Law, die haar flink aanpakt om het maximale uit haar te krijgen.

Aarde

Na een mislukte aanval om een gevangene van de Skrull terug te krijgen, vliegt Carol naar Aarde. Daar blijkt ze een lange geschiedenis te hebben, maar helaas weet ze daar niets van. Ja, af en toe een rare droom of nachtmerrie, maar verder niets. Ze blijkt een straaljagerpiloot te zijn geweest voor een geheim militair project, dat zich bezig hield met het ontwikkelen van nieuwe voertuigen en technieken. Dankzij wat flashbacks krijg je het verleden van Carol te zien. Langzaam ontdekt ze steeds meer van zichzelf, maar niet zonder zichzelf in gevaar te brengen: de Skrull komen namelijk naar Aarde en proberen Carol te stoppen! Hoe kan ze op tegen deze gedaantewisselaars?

Jonge Nick Fury

Een van de leukste elementen in de film is wel dat de film zich afspeelt in de jaren 90, waardoor je ook een aantal mensen ziet in hun jonge jaren… zoals Nick Fury, zonder het bekende ooglapje. Hij is nog een broekie die probeert het juiste te doen en ziet in Carol een spannend project. Samuel L. Jackson speelt zijn jongere rol vol verve, waardoor hij meer dan geloofwaardig overkomt. Hij is zowel de vrolijke noot als de scherpe geheim agent, zeker in combinatie met de bijzondere kat Goose…

Guardians feel

Captain Marvel speelt zich af in de jaren 90, in dezelfde tijd als dat Peter Quill van aarde wordt genomen om daar als Star Lord aan de slag te gaan met zijn Guardians of the Galaxy. Voor ouderen is het een trip down memory lane, met videotheken, lekkere grungemuziek en dito gadgets. Oudere kijkers zullen genieten van de vele verwijzingen!

Ga direct naar Captain Marvel op BOL.com.


Recensie over Captain Marvel

CooleSuggesties topper

De eerste vrouwelijke superheld in de wereld van verfilmde Marvel-superhelden is er eentje met pit. Captain Marvel is een gave film, die best wel een sci-fi-tintje heeft. Daar moet je van houden, maar ook dat is Marvel. Een aantal Avengerfilms hebben natuurlijk al de link met de ruimte gelegd, waardoor dit geen vreemde sprong is. De manier van verfilmen is geweldig, het verhaal is goed uitgewerkt. Jammer genoeg worden sommige stappen wat snel gemaakt, maar dat is snel vergeven. Een coole powerchick die ongetwijfeld een rolmodel zal zijn voor veel vrouwen. Ik denk dat het Nirvana-shirt van Carol wel weer een re-print mag krijgen!

Score: 9


Informatie

Titel: Captain Marvel
Uitgever: Marvel
Tijdsduur: 123 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.