logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Cape Town, Lumiere Crime Series

Ken je de thrillers van Deon Meyer? Deze schrijver neemt je mee naar het zonnige maar politiek op spanning-staande Zuid Afrika, waar je over de schouder van rechercheur Mat Joubert kijkt tijdens het oplossen van enkele spannende zaken. Mat Joubert is overigens geen gelikte CSI-achtige agent, maar een aan lager wal geraakte kerel, helemaal sinds zijn vrouw met een kogel door het hoofd om het leven is gebracht.

Collega’s en misdaad

Nu val je midden in een overgangstraject binnen de politie. Mat krijgt een nieuwe leidinggevende en een nieuwe collega. Terwijl die laatste twee elkaar de hand schudden en bijpraten over Mat, moet die laatstgenoemde meteen lichte achterstand kennismaken. En dat het niet zo botert tussen de high-potential Snook en de oudgediende Joubert is niet zo verwonderlijk. Beiden houden er een geheel eigen manier van werken op na, die de ander niet kan uitstaan. Toch weet Snook van Jouberts verleden, wat hem wat vergevingsgezinder maakt.

Misdaad

In de zesdelige misdaadserie gaat het natuurlijk niet alleen om de band tussen Joubert en Snook. Daar zijn heel andere series voor gemaakt. Het is een interessante rode draad door de serie, maar in werkelijkheid draait die om een serie moorden die gepleegd worden, waarbij er verschillende mannen en Oost-Europese vrouwen het loodje leggen. Langzaam maar zeker kruipen ze dichter en dichter op de oorzaak van de moorden, maar of ze de waarheid boven water krijgen? Daarvoor zullen ze bijzonder goed moeten samenwerken. Iets dat ze beiden veel moeite kost!


Recensie over Cape Town

Cape Town is een dappere verfilming van Deon Meyers boek Feniks. Het verhaal speelt af in Zuid Afrika, maar jammer genoeg is er geen gebruik gemaakt van Zuid-Afrikaanse acteurs. Dat doet meteen afbreuk aan de sfeer en stijl van de serie. De accenten komen niet overeen met wat je verwacht, en dat is al een domper. Daarnaast wordt er ontzettend veel aandacht geschonken aan de persoonlijke connecties tussen de personages, wat het verhaal ook niet ten goede komt. Het wordt er aanzienlijk trager door, minder boeiend. Tot overmaat van ramp krijgt de hoofdlijn van het verhaal daardoor niet genoeg aandacht.

Score: 6


Informatie

Titel: Cape Town
Uitgever: Lumiere Crime Series
Tijdsduur: 6×45 minuten
Genre: misdaad.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouderGrof taalgebruikBevat scenes met geweldDrugsgebruik

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.