logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Bumblebee


Transformers heeft inmiddels al een aantal films uitgegeven. Als je even terugdenkt aan de eerste film, dan weet je dat Bumblebee als eerste contact maakt met mensen, om daarna het contact uit te breiden naar andere robots. Maar hoe kwam Bumblebee op aarde terecht? Die vraag hadden veel kritische kijkers gesteld aan de makers van de eerste film. Logisch. Waarom zou je geen kritische vragen stelt? Welnu: in de film Bumblebee vind je het antwoord op deze vraag! En om daar een goed antwoord op te geven, wordt je mee terug genomen in de tijd, maar 1987.

Lastig begin

In de intro van de film zie je namelijk dat Cybertron, de ‘planeet’ van de Transformers, op het punt staat vernietigd te worden. Optimus Prime stuurt één van zijn soldaten, Bumblebee, op weg om de aarde te verkennen. Tijdens de landing raakt B-127 (zoals hij eigenlijk heet) beschadigd en raakt hij zijn geheugen en zijn stem kwijt. Een lastige situatie! Helemaal alleen op aarde voert hij een laatste reddingspoging uit… hij transformeert in een VW kever, die op de sloop terecht komt.

Ken je trouwens de Transformers Power Charge Bumblebee en de Transformers Super Bumblebee al?

Keiharde rock-chick

Aan de mensenkant maak je kennis met Charlie, een 18-jarig meisje dat het maar moeilijk heeft met het feit dat haar vader is overleden. Haar leven staat op zijn kop, terwijl haar moeder een nieuwe vriend heeft. Ze is een beetje aan het rebelleren, maar ook wel lekker stoer. In haar grungy kleren ziet ze er stoer uit, maar ze wordt ook snel gepest door de populaire meisjes in haar klas. Bovendien is ze heel handig met het sleutelen aan auto’s. Ze probeert het project van haar vader te voltooien en is daarom vaak op de sloop te vinden. Daar vind ze de zwaar beschadigde Bumblebee.

Achtervolging

Daar blijft het natuurlijk niet bij. Terwijl Bumblebee probeert zijn systeemgeheugen te herstellen, zijn ze vanuit Cybertron druk op zoek naar mogelijkheden om Optimus Prime op te sporen. Alle Autobots moeten er aan geloven, tot er een lijntje loopt naar Aarde, naar de locatie van Bumblebee. Op dat moment moeten Charlie en haar nieuwe vriend knokken om te overleven…

Ga direct naar Bumblebee op BOL.com.


Recensie over Bumblebee

CooleSuggesties topper

Deze prequel voor de Transformers-reeks films is een geslaagde film als het aankomt op de verhaallijn. Charlie is een geschikte persoon om contact te leggen met Bumblebee, die op zijn beurt weer een heel schattig en aandoenlijk reuzenrobotje neerzet. Er zit heel wat actie en spektakel in de film, maar ook een paar rustige momenten. De actie ziet er spectaculair uit, met indrukwekkende special effects. Toch zijn sommige delen een tikje over the top, wat net uit de toon valt bij de rest van de film. Desondanks een heerlijke film om te kijken: een echte coole suggestie!

Score: 9


Informatie

Titel: Bumblebee
Uitgever: Universal Pictures
Tijdsduur: 109 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.