logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Black Panther, Marvel


Superheldenfilms zijn inmiddels zo populair, dat er ook regelmatig toevlucht gezocht wordt tot wat minder bekende helden. Black Panther kon je daar toch ook wel toe rekenen, zeker in Europa was het een ondergeschoven held. Het verhaal van Black Panther neemt je mee naar Afrika. Daar is een goed verborgen land, genaamd Wakanda. Eeuwen geleden stortte daar een meteoriet neer van Vibranium, waardoor de planten bijzondere gaven kregen en de bevolking toegang had tot een oersterk en makkelijk bewerkbaar materiaal. Eeuwen lang hebben ze dat geheim goed bewaard, maar nu lijkt het mis te gaan…

Hebberige spionnen

Een generatie geleden ging het mis. De broer van de koning werd naar Amerika gestuurd om daar een oogje in het zeil te houden en op verkenning te gaan. Een nobel streven, maar de broer van de koning, N’Jobu, ziet in Amerika een onderdrukte samenleving, waar donkere mensen het onderspit delven. En laten de Wakanezen daar nu een geweldige oplossing voor hebben! De koning wil er echter niets van weten. Wakanda houdt het geheim van Black Panther al eeuwen geheim en zal dat ook blijven doen. N’Jobu laat het er niet bij zitten en neemt het heft in eigen hand… met alle gevolgen van dien.

Westerse inmenging

In het begin van het verhaal zie je dat de koning sterft en zijn zoon, T’Challa, neemt het stokje over. Hij krijgt een drankje van de speciale planten, waardoor hij bovenmenselijke krachten en reflexen krijgt. Hij is de nieuwe Black Panther en moet Wakanda beschermen. Maar wat als er gevaar dreigt van ver buiten Wakanda? De wereld wordt immers steeds kleiner door het internet en digitale technieken, waardoor het steeds moeilijker wordt het land te beschermen van buitenaf. Als er geruchten gaan dat er heilige voorwerpen uit een museum worden gestoken, gemaakt van Vibranium, komen T’Challa, zijn zus en zijn vriendin in actie. Op dat moment moeten ze de buitenwereld laten kennismaken met Black Panther, om de toekomst van Wakanda en de wereld veilig te stellen.

Ga direct naar Black Panther op BOL.com.


Recensie over Black Panther

Soms heb je superheldenfilms die stiekem best lichtvoetig zijn. Letterlijk, in dit geval. Een fantasierijke wereld vol bizarre technologie wordt verborgen gehouden in de bergen van Wakanda, waar de inwoners voor de buitenwerend de schijn ophouden van een arm land. Als het geheim van Wakanda naar buiten wordt gebracht, zou dat catastrofaal zijn voor het land en de wereld: de technieken van Wakanda zouden makkelijk voor het kwade gebruikt kunnen worden. Een spannend panther-en-muisspel volgt en wordt nog spannender als er een tweede Panther ten tonele verschijnt: de neef van T’Challa, die aanspraak wil doen op de troon!

Score: 8


Informatie

Titel: Black Panther
Uitgever: Marvel
Tijdsduur: 135 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.