logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Billionaire Boys Club

Ik heb me wel eens afgevraagd hoe het kan dat sommige mensen zo veel geld kunnen verdienen. Een enkele keer is het meteen duidelijk, dan heeft iemand echt iets briljants bedacht (hoewel de uitvinder van de paperclip er niet zo veel aan heeft verdient, geloof ik), maar er zijn ook rijke mensen die het in mijn ogen niet echt verdient hebben. Hoe doen ze dat? De Billionaire Boys Club geeft hier (deels) een antwoord op.

Handelen in sluwheid

Het verhaal draait om Joe en Dean. Joe is een briljante student, Dean een vlotte prater. Wanneer Dean na enkele jaren weer in contact komt met Joe, raken ze aan de praat. Joe wordt enthousiast na het gesprek en ontdekt in een interview met Steve Jobs dat er misschien wel een manier is om heel snel rijk te worden. In feite door niets anders te doen dan de regels te buigen en de waarheid op een andere manier te verkopen.

Een dunne grens naar ellende

In het begin lijkt alles prima te gaan. Joe doet een investering in goud, maar die blijkt al snel enorm te kelderen. Door zich een weg door de misère te bluffen weet Joe echter een aantal steenrijke oud-klasgenoten zo ver te krijgen dat ze gaan investeren. En zelfs dat ze in hun omgeving mensen gaan aanzetten tot het investeren in de BBC, het bedrijf van Joe en Dean. Wanneer Dean Joe introduceert bij een excentrieke handelaar, lijkt de wereld aan hun voeten te liggen. Tot ze in de problemen komen en aangesproken worden op hun hoogdravende beloftes…

Ga direct naar Billionaire Boys Club op BOL.com.


Recensie over Billionaire Boys Club

Het klinkt te bizar voor woorden, dat een paar jongens het voor elkaar weten te boksen dat ze bakken met geld verdienen door mooie praatjes en een goed verkoopverhaal. Toch is het echt gebeurd: de hele situatie heeft echt plaatsgevonden. Het verhaal is sfeervol en geheel in stijl in beeld gebracht, met een paar leuke kwinkslagen en een heel vlot plot. Gezien een paar expliciete scènes in de film vind ik het predicaat 12+ wel wat positief.

Score: 7


Informatie

Titel: Billionaire Boys Club
Uitgever: The Searchers
Tijdsduur: 108 minuten
Genre: speelfilm.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.