Film recensie: Berlin Station, seizoen 1

Berlin station seizoen 1De serie Berlin Station duikt in de wereld van spionage en intriges. Helaas niet met een spanning en actie als bijvoorbeeld James Bond, maar eerder in de zin van The Americans, met misschien nog wel een drogere en ‘suspense’-achtigere sfeer. Verwacht dan ook veel sluimerende spanning, veel gesprekken en bizar veel conspiracy theories, zonder het hele gedoe met aliens en aluminium hoedjes. Het grote gevaar? Er is een mol in het CIA-kantoor in Berlijn. Er liggen verschillende geheimen op straat!

Rollenspel

Ondanks de vele dialogen en lange gesprekken is het toch een serie die je simpelweg moet blijven kijken. Het is een intrigerend samenspel van personages en karakters dat hier bij komt kijken. De dader is namelijk bekend: Shaw. Daarmee is ook direct duidelijk wat het doelwit moet zijn: Shaw! Verschillende agenten worden op de zaak gezet, hoewel er één agent is die zelfs uit Amerika wordt overgevlogen om Shaw te vangen: Daniël Miller. Stuk voor stuk zijn het geweldige karakters die worden neergezet door een geloofwaardige club acteurs.

Dun verhaal

Ondanks alle intriges en spanning blijft het onderliggende verhaal van Berlin Station, seizoen 1 tamelijk summier en oppervlakkig. Dat is wel jammer, maar aan de andere kant is het ook weer niet zo’n serie om gewoon na een lange dag hard werken te kijken. Het heeft zelfs een paar vermakelijke soap-elementen om het hele verhaal wat smeuïg te houden! Ondanks dat alles (of misschien wel juist daardoor) is het soms lastig om te weten waar het nu precies om gaat.

Ga direct naar Berlin Station, seizoen 1 op BOL.com.


Recensie over Berlin station, seizoen 1

Berlin Station is een bijzondere spionageserie. Het is onderhoudend en sluimerend spannend, met een geweldige sfeer. De hele serie is ook echt in Berlijn opgenomen, wat het natuurlijk enorm authentiek maakt. Ook spelen er talloze Duitse acteurs in. De serie sluimert, dreint en kabbelt voort, zoals spionnen plachten te doen. Er wordt veel gesproken en gespeculeerd, waarbij de dreiging bijna te proeven is.

Score: 7


Informatie

Titel: Berlin Station, seizoen 1
Uitgever: Universal Pictures
Tijdsduur: 513 minuten
Genre: thriller.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.