logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Mortal Kombat (2021) op blu-ray

Wist jij dat de game-franchise van Mortal Kombat al bijna 30 jaar bestaat? In die jaren zijn er heel wat games verschenen (met Mortal Kombat: 11 Ultimate als meest recente editie), maar ook een aantal films… en heel veel merchandise. New Line Cinema lanceert een nieuwe filmversie van Mortal Kombat, een spectaculaire nieuwe actie-avonturenfilm die net zo bloederig is als de succesvolle videogames. Mortal Kombat is een productie van Atomic Monster en Broken Road. De film wordt wereldwijd gedistribueerd door Warner Bros. Pictures.

Het verhaal van de film Mortal Kombat

Ook in de 2021-versie van Mortal Kombat gaat het om de strijd tussen de Outworld (met Shang Tsung als opperhoofd) en het Earthrealm (met Raiden als beschermheer), waarbij bovennatuurlijke wezens het opnemen tegen mensen met bovennatuurlijke krachten. In de hoofdrol zien we Cole Young, die zijn geld verdient als MMA-vechter. Hij is zich niet bewust van zijn afkomst. Hij stamd namelijk af van een lange lijn aan ninja’s, met Scorpion aan het hoofd. Die is echter eeuwen geleden vremoord door Sub-Zero, een Cryomancer en de beste vechter van Shang Tsung. Binnenkort is het tijd voor het nieuwe toernooi, waarbij de beide rijken strijden om de macht. Shang Tsung probeert hier een binnenweggetje te nemen door zijn vechtersbazen naar aarde te sturen om de nietsvermoedende mensenstrijders een kopje kleiner te maken.

Trainen

Cole slaat op de vlucht en komt al snel de militairen Sonya Blade en Jax tegen. Jax heeft hetzelfde drakenteken op zijn lijf en vermoed al dat het iets met Het Grote Toernooi te maken heeft. Via een omweg en wat hulp van huurling Kano komen ze in de tempel van Raiden, God en de beschermer van Earthrealm, een toevluchtsoord voor ieder die het teken draagt. Hier traint Cole met ervaren strijders Liu Kang, Kung Lao. Maar voor ze het kunnen opnemen tegen de strijders van het Outworld, moeten ze eerst hun Arcana vinden… hun magische kracht. En dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan!

Bekijk de trailer van Mortal Kombat

Omdat de trailer 18+ is verwijzen we je door naar Youtube om de trailer te bekijken.

Cast van Mortal Kombat

Omdat de Mortal Kombat-games zeer internationaal georiënteerd zijn, bestaat de cast van de film ook uit een divers internationaal gezelschap met acteurs uit de film-, televisie- en vechtsportwereld.

 • Cole Young – Lewis Tan (“Deadpool 2”, Netflix-serie “Wu Assassins”)
 • Sonya Blade – Jessica McNamee (“The Meg”)
 • Kano – Josh Lawson (“Bombshell”)
 • Lord Raiden – Tadanobu Asano (“Midway”)
 • Jackson “Jax” Bridges – Mehcad Brooks (tv-serie “Supergirl”)
 • Liu Kang – Ludi Lin (“Aquaman”)
 • Shang Tsung – Chin Han (“Skyscraper”)
 • Bi-Han / Sub-Zero – Joe Taslim (“Star Trek Beyond”)
 • Hanzo Hasashi / Scorpion – Hiroyuki Sanada (“Skyscraper”)
 • Kung Lao – Max Huang
 • Mileena – Sisi Stringer
 • Emily Young – Matilda Kimber
 • Allison Young – Laura Brent

Scenario, productie en regie

Het scenario van Greg Russo en Dave Callaham (“Wonder Woman 1984”) is geschreven naar een treatment van Oren Uziel (“Mortal Kombat: Rebirth”) en Russo, dat gebaseerd is op de videogame van Ed Boon en John Tobias. Richard Brener, Dave Neustadter, Victoria Palmeri, Michael Clear, Jeremy Stein en Larry Kasanoff zijn de uitvoerende producenten. De regie is in handen van de onderscheiden Australische filmmaker Simon McQuoid, die hiermee als regisseur zijn speelfilmdebuut maakt. McQuoid produceert de film ook samen met James Wan (“The Conjuring”-films, “Aquaman”), Todd Garner (“Into the Storm”, “Tag”) en E. Bennett Walsh (“Men in Black: International”, “The Amazing Spider-Man 2”).

Om deze immens populaire gamereeks te verfilmen, werkte McQuoid samen met een team van Australische en Amerikaanse filmmakers, waaronder director of photography Germain McMicking (“True Detective”, “Top of the Lake: China Girl”), production designer Naaman Marshall (“Underwater”, “Servant”), editors Dan Lebental (“Spider-Man: Far From Home”) en Scott Gray (“Top of the Lake”, “Daffodils”), visual effect supervisor Chris Godfrey (“Hacksaw Ridge”) en kostuumontwerper Cappi Ireland (“Lion”, “The Rover”). De muziek is gecomponeerd door Benjamin Wallfisch (“Blade Runner 2049”, de “IT”-films).


Ga direct naar Mortal Kombat op BOL.com.

Recensie over Mortal Kombat

Mortal Kombat is een echte film voor fanboys het vertelt het verhaal van een aantal strijders uit de game, ook al zijn sommige verhaallijnen een tikje uit hun verband gerukt. Wel tof is te zien hoe bepaalde moves en standaard zinnen terugkomen in de film, hoewel sommige zinnen een beetje uit de lucht gegrepen zijn. De fatalities zijn natuurlijk briljant en kenmerkend voor de games. Verwacht dus de nodige gore tijdens te film, hoewel dat ook best ingetogen wordt gebruikt. Jammer genoeg is er te veel aandacht voor de trainingen en het zoeken naar de ‘arcana’ van de verschillende karakters.

Score: 7


Informatie

Titel: Mortal Kombat
Uitgever: Warner Bros
Tijdsduur: 111 minuten
Genre: actiefilm.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouderGrof taalgebruikBevat scenes met geweldBevat spannende scenes

Films koop je online bij:

Bekijk deze film op: Netflix | Prime Video | Disney+ | Pathe Thuis

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.