logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: FIFA 23


Het is weer de tijd van het jaar! De nieuwe Fifa is uit, en dit keer met reuze-vernieuwingen! Er worden een flink aantal updates doorgevoerd die spelvernieuwend zijn, dus genoeg om te ontdekken in de nieuwe Fifa 23. Ikzelf ben ook zeer enthousiast, vooral voor het speltype ‘Fifa Ultimate Team’, ook wel FUT, het populairste onderdeel van de game. In deze modus zijn zó veel nieuwe features dat Fifa dit jaar nog aantrekkelijker maakt om aan te schaffen. En een aanrader hoor! Na een weekje spelen heb ik veel ontdekt, en ik kan geen negatief puntje vinden!

Spelen

Laten we beginnen bij het begin: een potje Fifa spelen. 11 tegen 11. Naast de nieuwe mogelijkheid om crossplay te spelen met je vrienden, is de gameplay is veel realistischer in deze versie ten opzichte van Fifa 22. Het oogt veel natuurlijker en er zijn leuke veranderingen doorgevoerd. Vrije trappen en corners worden anders genomen, er komt een streep in beeld voor je schietrichting in plaats van een cirkel dat voorheen je doel was. Ook het lage, harde schot is gewijzigd naar het zogenaamde ‘Powershot’, een hard schot waar een aanloopje voor nodig is. Het fenomeen ‘Flair’ is ook omgegooid, deze mooie passjes en schoten worden anders gemaakt dan in de vorige Fifa. Je zult er even aan moeten wennen, maar na een tijdje zal je merken dat het het spel echt leuker maakt!

FUT

Ultimate Team heeft ook wat veranderingen ondergaan. Zo is de grootste verandering de andere manier van het verkrijgen van chemiepunten. Het is zo makkelijker om leuke spelers in je team te verwerken zonder dat andere spelers daarvoor onder moeten doen. Ook worden spelers zonder chemiepunten niet meer benadeeld, maar geboost als ze deze punten wel hebben. Er is ook een nieuwe modus binnen FUT gekomen, genaamd ‘Moments’. Je speelt hierin korte fragmenten van een wedstrijd waarin je een challenge moet voltooien. Heb je dat gedaan, krijg je punten. Met die punten kun je pakketjes of unieke items kopen in de winkel. Een leuke toevoeging op de game dus, mocht je tijd over hebben! Lees dit artikel als je nog meer te weten wilt komen over Fifa 23.


Ga direct naar FIFA 23 op BOL.com.

Recensie over FIFA 23

CooleSuggesties topper

Dit waren pas enkele aanpassingen die gemaakt zijn. Ik heb het nog niet eens gehad over de nieuwe Heros die zijn toegevoegd aan FUT of de vrouwenelftallen waar je mee kunt spelen. Al met al is deze Fifa weer top, het zal even wennen zijn. Meestal lukt dat goed, en binnen een paar weken heb je de aanpassingen helemaal onder de knie. Genoeg te ontdekken!

Score: 9


Info

FIFA 23
Uitgever: Electronic Arts
Getest op: PS4
Genre: sport
Prijs: 58.99 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Tim

Tim is 15 jaar oud en zit in VWO 4. Hij houdt van sporten, tekenen en taal. Logisch dat lezen en schrijven ook daarbinnen past. Natuurlijk is Tim ook een gamer – maar niet de hele dag. Er moet immers ook genoeg tijd zijn om te eten en koffie te drinken! Het liefst zelfgemaakte, van vers gemalen bonen.