logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Is FIFA 23 weer een nieuwe standaard voetbalgame?


De meest populaire simulator komt uit op 30 september. De hype voor deze game dit jaar is helemaal aan, want het komt een aantal maanden eerder uit dan de FIFA World Cup in Qatar. De game heeft zelfs een speciale mode om de World Cup te vieren en voor diegenen die niet naar het evenement kunnen reizen, is FIFA 23 een perfecte game om deze herfst te starten. De ongeduldige fans kunnen de game al pre-orderen en zelfs drie dagen eerder toegang krijgen met de Ultimate Edition. Zoals gewoonlijk, heeft de digitale marktplaats Eneba de scherpste aanbiedingen voor FIFA 23, maar is de meest recente FIFA game gewoon weer een standaard voetbalgame, of zijn er updates die de gameplay veranderen? Laten we dit eens bekijken.

Zijn FIFA23 verbeteringen alleen maar een mythe?

Er zijn een groot aantal geruchten over de verbeteringen in FIFA games, of beter nog, het gebrek aan verbeteringen. Je zult wel gehoord hebben dat de ontwikkelaars alleen het spelersrooster updaten, zonder significante veranderingen aan de gameplay. Heel eerlijk, lijkt het ook zo op het eerste gezicht, maar zelfs de meest kleine veranderingen kunnen een grote invloed hebben op de gameplay, zoals de HyperMotion2 technologie.

Voor FIFA 23 hebben de ontwikkelaars twee 90-minutenmatches en extra training gecaptured om de animatiedatabase verder uit te breiden. Het lijkt op papier misschien onnodig, maar in de praktijk verandert het helemaal hoe je de game speelt. Meer vloeiende animaties kun je sneller van richting veranderen en bieden je onverwachte kansen om te dribbelen, passen, verdediging en scoren. De goalkeeper AI is ook verbeterd met het zichtbaarheidsveld, waarmee diens prestaties verbeteren op het speelveld. Dit kan je tactiek beïnvloeden, zowel op als langs het veld, in zowel aanval als verdediging.

Mechanics zijn niet het enige wat verbeterd is in de game. Met FIFA 23 neemt EA een grote stap voorwaarts in het uitbreiden van de virtuele voetbal leagues. Voor het eerst heeft de game de FA Women’s Super League en de French Division 1 Féminine, met nog meer leagues die in de toekomst worden toegevoegd.

Elke kleine update heeft een grote impact op hoe je de game speelt en jezelf gedraagt op de pitch. De kleinste verandering in beweging kan de hele flow van een wedstrijd beïnvloeden. Niet te vergeten hoeveel EA de roosters probeert uit te breiden door damesclubs toe te voegen en de officiële Juventus licentie weer terugbrengt.

De game verenigd voetbalfans van over alle platforms

Cross-play is een optie waar de FIFA fans al lang naar vragen en EA heeft dit al geprobeerd om te implementeren in bepaalde game modi van FIFA 22. Dit jaar is het officieel – je kunt in alle 1v1 game modi tegen je vrienden spelen op PC, Playstation en Xbox.

Iedereen die geniet van Ultimate Team mode, weet hoe essentieel FIFA Points zijn als je de best mogelijke ervaring wilt hebben. En wanneer je jouw eigen gepersonaliseerde dreamteam aan het bouwen bent met FUT Points, zal cross play een globale ruilmarkt openzetten over alle platforms. Dit betekent dat spelers FUT-spelers tussen alle platforms, zoals PC, Xbox en Playstation kunnen ruilen.

Het is nog even wachten op de release van FIFA 23, maar echte gamers en ware FIFA-fans zijn de game al aan het pre-orderen en bereiden zich voor op wat wel eens de beste FIFA-game ooit kan worden. Je kunt FIFA 23 ook pre-orderen met goedkopere Xbox en PlayStation gift cards, een voorsprong krijgen in FUT met FIFA Points: vind de beste FIFA 23 prijs op digitale marktplaatsen als Eneba.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.