logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: Fifa 20


Het concept ‘Fifa’ is niets nieuws. Het is een voetbal-game. Eerst begon ik met in Fifa 15 het onderdeel Aftrap. Ik vond het superleuk en ik kon er niet mee stoppen. Later kregen we Fifa Street. Dat was ook al zo leuk! Laatst hadden we Fifa 19 nu Fifa 20. In Fifa 19 heb ik denk ik het meest gespeelt; samen met mijn broertje Aftrap. Maar toen hij ergens anders was, ben ik Fifa Ultimate Team gaan proberen, ofwel FUT, ik vond het misschien nog wel leuker dan Aftrap. Nu Fifa 20 uit is speel ik eigenlijk bijna alleen maar FUT. Ik heb wel een Aftrap gedaan, maar dat vond ik lang niet zo leuk als Ultimate Team. Het nieuwe Volta heb ik ook gedaan, het is een soort van Fifa Street, maar dan uitgebreider. Je kun een heel verhaal volgen, of je kunt een toernooi doen. Fifa is echt veelzijdig!

FUT

In FUT moet je het beste team maken door wedstrijden te spelen. Als je wedstrijden speelt verdien je coins. Die coins kun je in de Transfermarkt steken en nieuwe spelers kopen. Zo word je team beter en win je meer. Hoe meer je wint, hoe meer en hoe groter de rewards zijn als je iets bereikt. Zo zijn er verschillende platforms, zoals Rivals en Squad Battles. Bij beide krijg je na een week spelen een beloning. Hoe meer je speelt, hoe groter en beter je beloning wordt. In Squad Battles kun je zelf het niveau van je tegenstander aanpassen, want dat speel je tegen een computergestuurd team. Dit kun je ook met z’n tweeën tegen de computer doen. Bij Rivals kan dat niet. Je speelt hierbij online. De tegenstander wordt ook automatisch uitgekozen, dus je kunt kiezen hoe goed hij speelt.

SBC’s

Naast Rivals en Squad Battles, kun je ook Squad Building Challenges doen om aan je geld te komen. Hierbij ruil je spelers van jouw eigen club in voor een beloning. Dat kan een pakket zijn waar je spelers, contracten en/of conditie uit krijgt. Er kan ook een overkoepelende beloning zijn, bijvoorbeeld een zeldzame speler, en dan moet je 3 of 4 Challenges doen om die speler te krijgen. Met deze SBC’s verdien je wel geld, maar niet heel veel. Ook raak je je spelers kwijt als je ze erin gebruikt, dus je moet je slechtste er voor gebruiken. De beste manieren om aan geld te komen zijn nog steeds Rivals en Squad Battles.

Items

De Transfermarkt is een heel belangrijk deel van het spel. Hier koop en verkoop je spelers. Je kun hier dus kwijt voor een beter team als je geld hebt, en spelers die je niet gebruikt kun je hier verkopen voor wat geld. Maar goed, dan moeten ze natuurlijk wel contracten en conditie hebben, anders zijn ze minder waard. Deze items krijg je in pakketten die je of in de winkel kan kopen of kan verdienen bij SBC’s, Wekelijkse Beloningen of je Doelstellingen. Als je speler geen contracten meer heeft, gaat er een rood symbooltje gloeien. Dat betekent dat je zijn contracten moet bijschrijven. Als de conditie op is dan merk je het snel genoeg. Je speler is dan niet op zijn best en rent niet zo hard als hij kan. Je kunt dit heel makkelijk zien, door als je je selectie voor je hebt, je rechter joystick naar rechts de bewegen. Dan zie je ook hoeveel contracten er nog over zijn. Met 1 contract kun je 1 wedstrijd doen.

FIFA coins

Een van de spelelementen in Fifa die het spel zo leuk en spannend maken, is de mogelijkheid om spelers te kopen. Dat kun je doen met de valuta die je in-game verdient, maar wil je sneller groeien en beter worden, dan kun je ook packs kopen met FIFA coins. Wist je trouwens dat het kopen van FIFA Coins op het internet veel goedkoper is dan het kopen van coins in FIFA Ultimate Team zelf? Bovendien is het heel eenvoudig. Wel is het belangrijk een betrouwbare website te bezoeken voor je zoiets koopt – fifacoinskopen.com krijgt bijvoorbeeld goede reviews.

FIFA Team of the Year 20

Het EA SPORTS FIFA 20 Team of the Year is onthuld en daarmee worden de fantastische prestaties van voetballers uit het vorige indrukwekkende voetbaljaar gewaardeerd. Spelers hebben hun stem laten horen en gezamenlijk een droomelftal gekozen, dat bestaat uit:                           

 • Alisson Becker
 • Andrew Robertson
 • Virgil van Dijk
 • Matthijs de Ligt
 • Trent Alexander-Arnold
 • Frenkie de Jong
 • Kevin De Bruyne
 • N’Golo Kanté
 • Kylian Mbappé
 • Sadio Mané
 • Lionel Messi

Daarnaast kunnen fans nu stemmen op de twaalfde speler die aan deze lijst wordt toegevoegd.

Ga direct naar Fifa 20 op BOL.com.


Recensie over Fifa 20

CooleSuggesties topper

Fifa 20 doet aan al mijn verwachtingen. Het is weer een leuk spel met allemaal nieuw talent waarmee je geweldig geanimeerde wedstrijden kan spelen. Het is leuk dat Fifa Street weer terug komt in een andere vorm, Volta. Het idee is hetzelfde, maar het zit in een ander jasje. Ik vind het leuk! Het is moeilijk om een cijfer aan een game te geven, maar hier komt ie: een 9!

Score: 9


Info

Fifa 20, EA Sports
PS4, XBOX One, PC, Nintendo Switch, sport.
Prijs: 60 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Tim

Tim is 15 jaar oud en zit in VWO 4. Hij houdt van sporten, tekenen en taal. Logisch dat lezen en schrijven ook daarbinnen past. Natuurlijk is Tim ook een gamer – maar niet de hele dag. Er moet immers ook genoeg tijd zijn om te eten en koffie te drinken! Het liefst zelfgemaakte, van vers gemalen bonen.