logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Fiesta – de authentieke Mexicaanse keuken


Fiesta de authentieke Mexicaanse keuken

Bij Mexicaans eten staat er hier vooral chili con carne en tortilla’s op het menu – zo nu en dan afgewisseld met enchilada’s… steeds volgens hetzelfde recept, dat in alle gevallen eenzelfde basis kent. Lekker makkelijk koken en met goede resultaten (de borden gaan steevast leeg) maar je wil natuurlijk wel eens wat anders. De Mexicaanse keuken is dus bekend – tijd om die verder uit te diepen! En daarvoor komen we bij het boek Fiesta – De authentieke Mexicaanse keuken, waarin je met open armen wordt verwelkomt in die gastvrije keuken.

Spicy en vullend

Twee dingen hadden we trouwens wel goed aan de Mexicaanse keuken: hij is vrij pittig (hoewel ook niet zo dat je meteen snakt naar melk of yoghurt) en hij vult als de beste. Vlees, bonen en avocado’s worden veel gebruikt in het boek Fiesta. Dat is uiteindelijk waar de authentieke Mexicaanse keuken om draait! Naast een aantal verrassende recepten voor salades en salsa’s vind je trouwens ook een aantal heel leuke recepten, zoals die voor het maken van je eigen queso fresco, een soort creme fraiche, gemaakt van melk en citroensap. Erg leuk en origineel, dat soort basisrecepten, het geeft het mexicaanse gevoel net dat extra’s.

Toegankelijk en veelzijdig

Het prettige van de Mexicaanse keuken is overigens dat het stiekem heel erg toegankelijk is – mocht het te pittige blijken, kun je simpel wat minderen met de kruiden en specerijen. Zo heb je toch een unieke maaltijd op tafel, waarbij je vaak precies ziet wat je eet (voor veel kinderen een ‘must-have’ aan tafel) en waarbij je vaak zelf je bord kunt samenstellen. Wanneer wij bijvoorbeeld taco’s of tortilla’s eten, staan alle ingrediënten in bakjes op tafel. Een feestig geheel, kan ik je vertellen – precies waar het om draait bij het boek Fiesta – de authentieke mexicaanse keuken! Lekker met zijn alleen aan tafel, genieten van kleine en wat grotere hapjes. Tapas op z’n Mexicaans, zou je bijna kunnen zetten… of zullen we dit ’t nieuwe gourmetten noemen, zonder alle nare luchtjes in huis?

Ga direct naar Fiesta – de authentieke Mexicaanse keuken op BOL.com.


Recensie over Fiesta – de authentieke Mexicaanse keuken

Mexicaans eten is in ons land steeds meer in opkomst. Taco’s, tortilla’s en wraps staan bij veel mensen regelmatig op tafel. Toch is er meer dan de pakjes en zakjes, waar veel mensen gebruik van maken. In dit boek leer je echt Mexicaans koken, met alles zelfgemaakt, van de kruidenmengsels tot aan de salsa’s waar je bijvoorbeeld tortillachips in kunt dippen. De recepten zijn leuk en redelijk gevarieerd, toegankelijk en dankzij de tekst en uitleg die je in het boe kunt vinden leer je ook nog wat over de geschiedenis en achtergrond van Mexico en diens eetgewoontes. Erg leuk en feestelijk.

Score: 8


Informatie

Fiesta – De authentieke Mexicaanse keuken,
Illustrator: nvt
Uitgever: ZNU, 208 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789044754452. Prijs: 24.95 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.