logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Cinekid lanceert het festival ook online met Cinekid Play

Op 7 oktober lanceerde Cinekid, het grootste kinderfilmfestival van het heelal, om 15.30 uur het online festivalhart Cinekid Play. Naast de 10 festivallocaties in Nederland is Cinekid voor het eerst ook thuis te beleven. Kinderen hoeven, zelfs als er geen festivallocatie is in de buurt, niets te missen van het festival. Op Cinekid Play volgen kinderen hun eigen verbeelding en interesses door planeten te ontdekken met aansprekende thema’s, in plaats van een algoritme. Er is oneindig veel nieuws te ontdekken.

Nieuwe perspectieven

Het online festivalhart van Cinekid, Cinekid Play, is een universum waar kinderen hun eigen astronautje kunnen customizen. Hiermee ze kunnen ronddwalen om zo’n 30 planeten te ontdekken waar allemaal films, games, tutorials te zien en doen zijn. Waar Zoodiak staat voor alles met dieren en films te maken heeft, draait planeet DocHok over waargebeurde verhalen met serieuze onderwerpen die niet worden geschuwd. Er valt op Schuddebuikje genoeg te lachen met de meest grappige films, Acneet behandelt films over tienerjaren terwijl op Nostalgalactus klassieke films te ervaren zijn die opa en oma nog keken. Een extra planeet tijdens Cinekid Festival is de Livestream-planeet waar je vanuit huis live een film en leuke extra’s zoals een Q & A, kookworkshop en andere bijzondere randprogrammering kunt bijwonen. Er is voor elk kind wat wils op Cinekid Play.

Over Cinekid

Cinekid is ‘s werelds grootste kinderfilmfestival dat in 2020 een online festivalhart heeft met Cinekid Play. Daarnaast kunnen kinderen dagelijks op tientallen festivallocaties verspreid in het land, nieuwe, bijzondere en opvallende films en televisieproducties bekijken, workshops doen, nieuwe media ontdekken, makers ontmoeten en nog veel meer. De 34e editie van Cinekid is het grootste festivalprogramma ooit met meer dan 50 speelfilms, 150 korte films en 25 series waarvan 100 premières uit 40 landen. Cinekid Festival vindt plaats van 7 t/m 23 oktober in het hele land. Kijk voor het programma en kaartverkoop op www.cinekid.nl.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.